Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Türkiye, AB'ye girmeli'mi???
Seniseven
22.10.2007, 02:22
Sizce Türkiye, AB'ye girmeli'mi???
Ve neden???
Bence, bu kadar olan biten şeyden sonra girmesin...
euphrates
03.11.2007, 11:15
Bence topiği türkiye ABye girebilirmi şeklinde değiştirirsek daha iyi olur!
magirus_deutz
04.11.2007, 00:09
sorduğunda soru mu ? evet.....hehe
salsababy2
12.11.2007, 22:34
Tabiki hayir girmemeli
##############
Otomatik Birlestirme
##############
bir eklenti daha, zaten onlarinda bizi üye yapma gibi bir niyetleride yok zaten
Unforgiven LoverMan
12.11.2007, 22:37
tam bağımsızlık demek avrupa birliğine bağlılık değildir
AB Türkiye Cumhuriyetini avrupa birligi topragina katmak istiyor. 1000 seneden beri ugrasiyorlar.
Ama tek bir sart ilen : Türkler olmasin türkiyede haha
kirklar81
13.11.2007, 18:10
türkiyenin avrupa birligine girmesi neyi degistirirki dünyayi yönetenler zaten baska kitadalar...!?
bişareçto
14.11.2007, 19:23
Sizce Türkiye, AB'ye girmeli'mi???
Ve neden???
Bence, bu kadar olan biten şeyden sonra girmesin...
olan biten ne onuda söylermisin
Sivasliim.58
15.11.2007, 18:11
bence girmemeLi .., ki zaten AB'nin Turkiyeyi kabul etmesi icin bir cok degisiklik gerekiyo ülkede, ve bunlarin cogu malesef oyle hemen degistirebilecek kurallar falan degil.
ne abd ne ab, tam bağımsız türkiye
ÇOK KLASİK OLDU YA.. ama gerçek
bişareçto
23.11.2007, 23:31
ne abd ne ab, tam bağımsız türkiye
ÇOK KLASİK OLDU YA.. ama gerçek
hayırdır ya vatan millet sakarya ne kadar savaş heveslisiniz o kadar kolay mı savaş allah sonumuz hayra erdirsin.
Diyarbakirli_Deniz
24.11.2007, 22:39
türkiye avrupaya girmesi icin sadece türk olmasi gerekiyor bence buda hic bir zaman olmiyacagina göre dogu taraflari kürtlerin onun icin unutun siz en iyisi:D
Seniseven
08.12.2007, 02:14
türkiye avrupaya girmesi icin sadece türk olmasi gerekiyor bence buda hic bir zaman olmiyacagina göre dogu taraflari kürtlerin onun icin unutun siz en iyisi (diyarbakirli_ferit'den alıntı)
Sanırım bu yorum'u tartışma ve ayrımcılık amacıyla yazmışsın, bu da kişiliğini gösteriyor işte...
Cankiz61
08.12.2007, 03:01
[quote=Seniseven;191998]türkiye avrupaya girmesi icin sadece türk olmasi gerekiyor bence buda hic bir zaman olmiyacagina göre dogu taraflari kürtlerin onun icin unutun siz en iyisi (diyarbakirli_ferit'den alıntı)
Dogu Tarafi kurtlerindir diye bisey yok arkadas.Turkiye hepimizindir..üzerinde yaşayan tüm halklarındır..!
kanatsiz_melegim
08.12.2007, 18:14
hayir bence girmemeli nedeni su ki kisaca tr nin avrupaya ihtiyaci yok biz boyle cok iyiyiz arti avrupalilar bizim kulturumuzu anlayamaz bu yuzden anlasamayiz
By_alamet
07.01.2008, 22:08
ab ye girmesin tabiki, çünkü ab nin sartlarına bkarsak dünyayı yöneten ülke olmamız gerek:D
muhammet
07.01.2008, 22:40
zati almıycaklar, umarımmm
gamzelimm
08.01.2008, 17:56
hayir bence girmemeli nedeni su ki kisaca tr nin avrupaya ihtiyaci yok biz boyle cok iyiyiz arti avrupalilar bizim kulturumuzu anlayamaz bu yuzden anlasamayiz
2 cumle ile anlatmissin daha ne soze gerek var:) katiliyorm sana
hayır tabiki kendi türkiye türk özgürlüğümüzü neden abnin hiöayesine alalım...
deniz deren
02.02.2008, 21:39
evet.ama tüm diğer ülkelerin sahip olduğu statü ile.
kamilkaya
23.02.2008, 21:16
ya adamlar bizi almıyacaklar alcaz ayagınada sömürüyolar
hayır girmemeli biz ab girine kadar ab diye bi birlik kalmaz ki
Yok ya ne isi var orda...zaten almiyacaklarda...söyleyemiyorlar acikca...küstürmememk icin!!!
AB-I YAH
07.04.2008, 14:12
Kesinlikle HAYIR girmesin, AB'ye ihtiyaci yok Türkiye'nin :)
Zaten almayacaklar ki :)
bunlar sadece Turkiye'yi oyalama politikasi...
demincek
07.04.2008, 14:25
evet yazdım amacım, girmezsek böyle devam ederlerse daha çok sömürecekler, ya uzak duralım kurallarımızı onlar belirlemeden biz koyalım ya da içlerinde olalım...
TR nin gelismesi icin isterim ama 10 yila kadar AB kalirmi kalmazmi o baska soru
bayerezber
07.04.2008, 19:38
:D:D:D:D:D:D Bu duruma laf bile düşmez derler ya aynen öyle:)Ama söyleyemeden edemeyeceğim:)Biz Avrupalıları anlamak için birşey yapmıyoruz ki,onlar bizi anlayabilsin.Her sene gelen turiste tecavüz edersek,gelen heyetleri,raportörleri miting aralarında "yanlışlıkla döversek" bu adamlarla bence de anlaşamayız:)Sultan Abdülhamit bile nice kişiler gönderdi,Avrupalıları anlamak ve onların geldiği düzeye gelebilmek için ama o zamanın kafası bunu becerirken,biz kültürümüze ayak uyduramayacağından şikayet ediyoruz.İnsan bir kendini kandıramaz:)
biz girene kadar zaten ab çöker.bizde verdişgimiz tavizlerle kalırız asla hayır.
Türkiyenin bence ne AB ye,ne de MAB ye ihtiyacı var,tek ihtiyacı olan ,SAĞLAM BİR HÜKÜMET,SAĞLAM BİR LİDER,buda mevcut olan hiçbir parti ve başkanıyla mümkün değil....Allah sonumuzu hayırlı etsin
havvabersa
14.04.2008, 09:21
karşılığında kimliğimizden ödün vererek değil.
yani girebilir ama bu kadar abartmanın bı anlamı yok basbur gırersen gırdın gıremesın nıye bu kadar uselıyıorsun anlamadım
KemenCHE
14.04.2008, 10:04
Hayır girmemeli.
caagdas0507
14.04.2008, 14:43
giremeyiz ki.kolay mı sanıyosunuz o kadar
demiralay
15.04.2008, 13:26
kesinlikle girmemeli, Türkiye lider bi ülke , başkasının kapısında dilenmek bizim ülkemize yakışmaz
Mustafa Kemal'İN Türkiyesi bumu??? köle olmak
Ama malesef beceriksiz bazı siyasetçiler ve onlara çanak tutan birçok medya bizi bu hale düşürüyor
nooo Avrupa
ya zaten avrupanin alacagi yok. en iisi onlar "kusura bakmayin kardesim biz sizi alamiyoruz dolduk" demeden önce kensi isimizi kendimiin görmesi. yemisim avrupa birligini amerikayi. arkadas senin ülkendeki temel demokrasi problemlerini sen cözme, yargi isine gelince iyi sine gelmeyince kötü olsun, vatandasina hukuk diye hukuksuzlugu dayat, ülkendeki refah seviyesi yerlerde sürünsün sonra bi de avrupa amerika . bunlar getirecek bizlere ihtiyacimiz olan seyleri...
paflogonia
19.04.2008, 16:47
Bizi bize düşüren bir avrupada neden yer alalım.Medeniyetini doğudan çalmış bir avrupada neden yer alalım.
bence girmeli arkadaşlarımız işsizlik bunalımında kalmaz
justsetmefree
21.04.2008, 00:23
FArkındamısınız bilmiyorum ama AB bize giriyor !
tayfun28
21.04.2008, 00:25
ne ab si ya ab ye girersek tam batariz
Türkiye Ab Ye Girsin Ama Onlarda Bizi Biz Olarak Almaya Niyetli Olduklarını Da Göstermeleri Gerek. Yoksa Bir Sömürge ülkesine Yapılan Muameleleri Kabul Etmiyorum.
korsancik
21.04.2008, 23:11
AB ye girip napicak ,türkiyede avrupa gibi mi olsun birkac siyasetcinin ve isadamlarinin kesesini doldursun ...ve vatandas aclikdan sürünsün ben AB de yasiyorum euro girmeden önce hersey daha ucuzdu suan 40% zam farki var eskisine ragmen .gerisini siz düsünün.
hem türkiye o kadar kücümsenecek bir devlet degilki AB nin ayaklarina kapansin bizim devlet ..su anki durum onu gösteriyor maglesef.
saygilar
korsancik
21.04.2008, 23:14
ayrica AB türkiyeyi parmaginda oynatiyor ,bizleri istemiyorlar aralarinda cünki onlar christiyan bir toplum bize müslüman bir devlet .
sen ne kadar istersen iste almayacaklar zaten... bence girmemeli.. çünkü abd gibi ab de bir sömürü imparatorluğudur...
kirklar81
21.04.2008, 23:16
eger AB ye girme ugruna "bazi deger
lerinden" ödün vercekse buyrun, AB zaten bu konuda türkiyenin bir adim atmasini bekliyor ....!?
falcon84
21.04.2008, 23:16
evet girmeli dedim ama kimse bizi almaz..ayrıeten doğu ile batı arasındaki bu fark kalkmazsa(doğu fakir işsiz batı daha iyi) zor yaniii...
sömürü ilişkilerinde senin müslümanlığına bakmazlar.. kullanabiliyorlarsa farketmez onlar için...
nikko307
21.04.2008, 23:21
Girmemeli Ve Girmeyecek
kayisikentli
22.04.2008, 08:18
Türkiye kendi gücünü fark etmeli artıık,AB gibi kurumlar bağımsızlığa vurulmuş prangadan başka birşey değildir bence...
Pashacly
22.04.2008, 17:36
ab ye girmeliyiz ancak bagımsızlıgımızdan odun vermeden basımız dik baska turlu zaten gırmek isteyende yok
bence girmemeli. çünkü türkiye tek başına her türlü sorunların üstünden kalkabilecek bir ülke bence AB'ye girilmemeli...
paflogonia
22.04.2008, 20:41
Türkiye Avrupa birliğine girmemeli.Ne şerefimiz kaldı ne haysiyet.Biz AB ye girsek bunlar bizdenmi diyecekler sanki.
Batı denenden güzelliklerini alıp hazmedip kullanmalıyız.Batı zaten kendi içinde korkuları ile yaşıyor.Faşizmi dünyaya musallat eden batı bizi içine alıp eritmek niyetindedir,şu an konposto için içimizi boşalmakla meşguller.İş birlikçileri ne işterlerse yapıyorlar elimizde ne var ne yok satıyorlar.Şerefimizle giremediğimiz AB de girdikten sonra günahlarımızdanmı arınıcaz.Kanınımızmı değişicek.ALMANYA da yaşıyan arkadaşlar konuşun lütfen bizden dahamı refah huzur içinde yaşıyorsunuz.Alman hükümeti bir Almanla sizi eş değermi görüyo.Ki bir çoğunuz AB vatandaşısınız.Gözlerimize serpilen bu ölü toprağının mezarcısı şuan AKP yarın yeni gelecek iktidar.Ben ülkem adına satın alınması zor iktidarlara hasretim.60 yıldır.Bu gün AB bizi almayacak yarın belki kaynaklar tükendi çünki.Sömürülücek pazarlar lazım kendilerine ,dünki tezgahları tutmadı,küçüldük lakin kudretimizi önümüzü kesmeseler aşıcağımız yolları bilen AB.Bizi tımar etmek peşinde ( girildiğinde bizmi tımar oluruz kendilerimi şuan korkuları ve bu kadar beklemeleri bundan)HIRVATİSTAN bizimle aynı zamanda müzakerelere başladı 2011 de AB ye alınması karar verildi bu hafta içinde.Hani nerde çifte standart.Bizi çifte standart yapmakla itham eden AB 7 düvel üzerimize gelirken susmakta biz kendi haklarımızı arayalım dediğimizde DUR ORDA demek te.Benim ülkemde yabancı dille eğitim verilirken Kİ EĞİTİM VERENLER EMPERYALİST (SÖMÜRÜCÜ) AB ülkeleri benim vatandaşıma eğitim hakkı tanımamakta ve bunu bizzat RTE ye söylüyor.Ben ülkeyi yöneten kişi olsam direk almanca ders veren tüm okulları kapatırım.Daha sen diyorsun ki AB ye girelim.Bence girmeyelim arkadaşım.Bir postumuz kaldı oda bizde kalsın.
green789
22.04.2008, 21:16
avrupa birliğinin hristiyan birliği olduğu çok açık bence girmememeli
kral_197
22.04.2008, 21:21
Ben girmek istemiyom biz böyLe iyiyiz hehehehe
hungrykop
24.04.2008, 10:32
Bence Avrupa birligine girmeli.Daha cok demokrasi ve kendi halkımız icin
girmemeli zaten bu gidişatla biraz zor alırlar bizi
walla türkiye girermi ab'ye bilmem ama az daha tolerans verilirse ab türkiyeye girecek gibi:)
mmmuhittin
26.04.2008, 11:03
kesinlikle evet ama bu halimizle değil. eğitim şart!!!!
kelebek6
26.04.2008, 11:07
Ab Bu Kadar Vazgecilmez Olmamalı. Onsuz Da Pekala Olur.
"HERSEYIN TEMELINDE EKONOMIK NEDEN YATAR" Eger avrupa cikarlari geregi TC.nin avrupa birligine girmesinde goruyorsa olur.Birazda demokratiklesme insan haklari vs..Egitim sistemi ,temiz toplum ,hosgoru gb. BAYAGI ZOR IS.
Leanderturm
26.04.2008, 12:08
bence girmemeli cark yeniden eskisi dönmeye baslamisken ab ye gerek yok bence 10-15 yil sonra süper güclerden biri olacagiz bu millete ne zaman sans verilmisse süper güc olmustur
karakutu70
26.04.2008, 13:15
tabiki girmeli bence sahsen avrupaya giren yoksul ispanya veya portekiz adam oldu bugun sira turkiye'deeeee
avrupa bitmek üzere zaten
dereligarib
27.04.2008, 19:53
alsalar girmemeli diyenler de mutlu olcek amme anlaşılan o ki almayacaklarını bildiklerinden bozuntuya vermiyorlar :)
acıesenyel
29.04.2008, 22:57
arkadaslar hayal kurmayin lütfen bu konuda adam la istedigini yapıyor amerika ve diger avrupa ülkeleri ülkemizi zaten zapt ediyorlar bankalar aracılgı ile limanlarımızla madenlerimiz le AVRUPA BİRLİGİNE ALMAZLAR Kİ ZATEN TÜRKİYEYİ türkün dostu varmi bir düşünün herkes keseri kendine yontuyor
Arkadaslar avrupada yasayan bir türk olarak Türkiye'nin avrupaya girmesini kesinlikle
istemiyorum. Avrupada tüm ahlaksizlik,kötü aliskanliklar, terbiyesizlik ve dünyanin her milleti var.
Ve düsünebildiginiz her kötülük isleniyor. Ben bunlarin ülkemde olmasini düsünmek bile istemiyorum.
Avrupa bize vereceginden bizden çok ama çok fazlasini alir. Umarim basimizdakiler bunun bilinciyle
hareket ederler. Saygilar.
paphlogonia
04.05.2008, 03:27
Bu soruya kocaman bir hayır yazmak lazım..
Hayır
larouxx81
04.05.2008, 15:37
türkiye onlara zaten muhtaç ab ye girip de esir olmayalım
gurbet yolcusu
04.05.2008, 20:49
tam uyelik olursa evet ama tam uyelik olmayacagina gore girmesini istemiyorum cunku cogu haklar kisitli olacak
genel3081
06.05.2008, 09:26
türkiye avrupadan neden çekinsin ki
avrupadan uzaklaşmak akıl karı değil
yok türkmen devletleri ile iliski kursunlar
xelat_azad
07.05.2008, 01:34
Türkiyenin belki bi kurtuluşu vardır. Oda AB dir...
ab türkiyeyi sogan gibi sayacak ve soyuyor!
Absolut35
23.05.2008, 15:46
AB'nin oyalama taktikleri bunlar almaya niyetleri olsaydı çoookktan alırlardı. Şahsen ben istemiyorum zaten de bi 150 yıl daha geçse yine almayacaklar. Bana kalırsa Orta Asyadaki Türki Cumhuriyetlerle kendi aramızda bir birlik oluştursak o zaman daha iyi olacak. Korksun bizden o zaman ABD ve AB ülkeleri.
GEZGINCAN
23.05.2008, 19:32
hayir bence girmemeli cunku turkiye kendi kendine yeter
abbo_can
24.05.2008, 11:32
eğer bizim kilerin empoze ettiğigibi daha müreffeh bir türkiye için ise neden olmasın evet derim . ama ab bir hırıstiyan kulubü bu açıdan bakacak olursak bizi almazlar sadece bizi dilimizden dinimizden ananelerimizden uzaklaştırmak yani bizi biz yapan değerlerden uzaklaştırıp yozlaştırmak benliğimizi elimizden almak için bizi oyalayıp durur lar....
girersek örf adet töre gibi aile gelenekleri biter yobaz bir millet oluruz
Ab standartlarına girmeli...
ozgur_1982_
29.05.2008, 13:09
Aslında Tr Cumhuriyeti Başlı Başına Bir Avrupa ülkesi Hada Avrupadan öte Bir Düşünce Sistemine Ve Yönetimine Sahip Ben Bu Konuda Okadar Karamsar Değilim Açıkcası
GençgüçLü
29.05.2008, 18:20
girse güzel olur ama girmessede bi zararı olmaz gibi...
ulfstein
29.05.2008, 21:56
kendimize biraaz ceki düzen versek tam süper olcak- avrupaya girmeden olmaz bu. bence.
skywriter
30.05.2008, 22:46
Keske, ama zamaninda, 10 sene sonra degil!
Hiatus71
31.05.2008, 00:11
:72:zor görünüyorr
Hiatus71
31.05.2008, 00:14
böyle gelmiş böyle gider bu dewran
zebani56
31.05.2008, 14:08
evet ab ye girilmeli ancak bununla yetinilmemeli ab nin yanında birazda doğuya açılmak islam birliğini kurmak gerekiyo dünyanın barış için türkiyeye ihtiyacı var türkiye avrupayla asya arasında bir barış köprüsü olabilecek düzeyde
tolga2767
01.06.2008, 01:13
tabiki girmeli
yararlarını bilmiyorum ama vardır bu kadar üstüne düştüklerine göre
Atatürk'ün hedefi de bu değil mi?
akınaral
02.06.2008, 20:38
Girmesin arkadaş alt yapısı tamamlanmamış bir ülke olarak bizim AB ile ne işimiz olur. öncelikle çözülmesi gereken işleri çözsünler halkın gelir düzeyini yükseltsinler.
geylanii
02.06.2008, 22:55
Ab yerine TürkBirDev en büyük alternatiftir.
7 TÜRK devleti birleşmelildir.
BAşka çözüm yoktur. yokolmamak için ve PARÇALANMAMAK için.
dumbledoor
03.06.2008, 13:31
sizlere katılıyorum....
okkobaba
07.06.2008, 15:35
dünyada yalnız başına kalmak iyi olmaz . demokrası ve ekonomik yönden katılmalıyız
ßence ßu saaten sonra qırmemeLı cunku qrsek bıLe bı anLamı oLmayacak. çünkü yıllardır ugrasıyoruz adamLar HRİSTİYAN birLiği qeLmeyın aLmaacaqız da dıyemıyorlar bahane babam bahane :S yani girmese daha ii oLur ekonomik acisi ters acisi onemLı deiL bize qereq oLan TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin varlığı
bozkan007
08.06.2008, 16:47
girmemelidir.
cahit carkci
08.06.2008, 23:21
Avrupada Hayat Bıtmıs Gırıpte Neyapcakkı Benım Fıkrım Türk Devletlerı Bırlıgı Kurulması Bu ülkelerden Daha Fazla Yararlanılır Bence
Girmesinin bir anlamı yok.ab ülkelerinin çoğu ab nin içinde olduğundan rahatsız oluyo zaten
bence kesinlikle girmemeli. türkiye bi müslüman ülkesidir. ve zaten git gide millet gavurlasiyor. öyle olunca da hic bi fark kalmicak aralarinda. bencede tamamen bagimsiz Türkiye kalsin
AB'nin amacını herkes iyi biliyor zaten fazla söze gerek yokkk kesinlikle girmemeliyizzz
kelebek6
09.06.2008, 21:20
ab VAZGEÇİLMEZ OLMAMALI. GEREKTİĞİ YERDE REST DENEBİLMELİ ARTIK. YETERİNCE OYALANDIK.
tombombadil
13.08.2008, 02:48
keyfi bilir artık karışmıyorum:p
eger ab ye gırersek ortada turkıye kalmaz avrupa bızi yok etmek ıcın elınden gelenı yapr onun ıcın karsıyım.ab ye gırmeye calısacagımıza gıdelım asya bırlıgıne uye olalım zaten topraklarımız cogu asyada
ab gibi entegrasyon hareketlerinden uzak kalmak 21. yüzyılda yapılabilecek en büyük politik hatalardan biri olur ancak ab gibi derinleşmeden çok genişlemeye yönelen birliklerin uzun ömürlü olamayacağı bir gerçektir yani dahil olunması gereken birlik ab midir bu tartışılmlıdır..
bu arada asya birliği ne demek bilen var mı??
bütün politikacilar ab diyor ama kimse cikipta ab nedir ne getirir ne götürür bir aciklama yapmiyor ab lafi var ama kendisi yok AB HAYIR
girelim tabi.ordaki paraya ihtiyacımız var :)
Sensin_O
22.08.2008, 16:39
giremioki... bu kafayla zor
HeZaL*62
23.08.2008, 23:46
Kendini akıllı sanan türk milleti işte.. Kusura bakmayın ama amerikaya bagımlı olarak yasamayı cok sewiyor bizim siyasi iktidarımız. Bayılıyor. Biz girseydik coktan girmiştik.Uyan Tayyip Uyan Türkiye yok oluyor. Bir tutturmussunuz ab sevdası diye .. Türkiye isterse cok işiyle kalkınır. AB bize yaptırmadanda kalkınabiliriz ama sayın tayyip düşünemiyor kolaya kacırıyor. Hem bagımsızlıgımızı Amerikaya satıyor hemde ülkemizi... Ab sevdası nereyee kadar.. bekleyecegiz.. Sonunda çöküşü herkes görecek..
arap birliğine girmeyeceğimize göre...
Bence girmeli. Ama onlar bizi alırmı bilmem? Kendi kendimle tezata düşüyorum. Almazlar tabi.
berzanali
01.09.2008, 20:53
Bize demokrasi dersi veren ama kendisi asla demokrasiden nasibini almamış olan.Laik olmamızı is
terken kendisi kiliselerin ve papalarının idaresinde özerk olarak yöneltilen.Meshepçi ayrımcı olan
Gürcistan işgal ederken işgalciyi savunan bağımsızlığı savunanlara karşı çifte standartçı olan.
Domuzlar ortaklığını istemiyoruz.Denizlerin şiarını haykırarak Ne ABD Ne AB Tam bağımsız TÜRKİYE
diyoruz.
alpplayboy
01.09.2008, 23:29
şunu unutmayın eğer Türkiye ab ye girerse kesin bizim topraklarımızdan bi kısmını alacaklar bu kesin !
Bence girmemeli, girerse Türkiye'nin basina gelecekleri çogu arkadasimiz hayal bile edemiyor
sanirim. Davulun sesi uzaktan hos gelir misali, avrupa bize güzel gözüküyor.
Avrupada yasayan bir türk olarak Türkiyemizinde avrupa gibi yozlasmasini, bozulmasini,saygi sevgi güzel kültürümüzün kaybolmasini istemiyorsak girmesin.
Avrupa bize vereceklerinden düsünemiyecegimiz kadar fazlasini alir.
saygilar.
evet girmeli. en azından sosyal haklar ve iş imkanları olur.
rojhatwelat
06.09.2008, 14:18
bence girmeli
crazyboy_sincanlı
09.09.2008, 22:11
İlerlemek istiyorsak diğer gelişmiş Avrupa ülkeleri gibi bizde Avrupa Birliği'ne girmeliyiz.Tabii ki alırlarsa :)
Cyberwolf
10.09.2008, 00:18
Global dünyada bir takım birlik, pakt veya organizasyonlar içinde olmak önemli ve gereklidir ancak bu ülke çıkarlarının arttıgı hallerde güzeldir. Örneğin savunma sistemi olarak NATO içinde olmak güzeldir ama ekonomin bozuk olurda seni " Haydi madem NATO üyesisin o zaman ver askerini ABD nin doğalgaz kaynaklarını korumak için Afganistan'a " dediklerinde ses çıkaramaz hale gelmişsen o vakit şöyle bir düşünmelisin. Biz yıllardır Avrupa ile Gümrük Birliği anlaşması yapmış bir ülkeyiz ama ne gariptir ki Gümrüğü ve geçiş zorluklarını yiyaen biz " Birlik " olan ise onlar. E böyle bir standart ile AB ne girilmez, zaten girilemez. Ha merak buyurmayın sonuçta Avrupa nın malını satacak bir pazarı kalmazda geriye Türkiye kalırsa o zaman AB ye girmemiz için onlar davetiye gönderir. Hem oraya girmek için o kadarda düzeltilecek bir yanımız yok, neden diye soranlara Romanya ile Bulgaristan'a gidip oradaki yaşam standart ve şartlarını görmelerini tavsiye ederim. Onlar girdikten sonra ohoooo biz hayli hayli gireriz ama gelin görünki hesap başka hesap... Düşünmeniz dileğiyle...
lincoln_2144
10.09.2008, 16:45
kesinlikle
zencefil
21.09.2008, 02:09
girmemeli . e zaten almıcaklar . kriter kriter üstüne .....
türkiye neden girmsinki tabiki girmeli şartsız bir şekilde girecekse tabiki yasakçı bir zihniyeti taşıyacaksa eğerki bence yeni bir birlik kurulmalı vee bu kurucu ülkee türkiye olmaldır
kesinlikle girmemeli tam bağımsızlıktan ve kendinden ödün veren bir Türkiye istemiyoruz biz...
sancakbey38
26.09.2008, 02:54
avrupa birligine girince ne olacakmis ki.degisen bir sey olmayacak.girmesin..
sui_generis_571
26.09.2008, 02:59
girmemeli... türk olmak birçok şeyi gerektirir ama ab'ye girilirse biz birçok değerimizi yitirmiş olacağız...
kelebek_06
28.09.2008, 07:45
Kesinlikle girmemeli.Zaten alanda yok.
**Fatality**
05.10.2008, 11:13
şahsen girmesini isterim ama bu hayal ürününden başka birşey değil
umutlanmak
10.10.2008, 18:50
Avrupa Birliğine ne zaman gireriz biliyormusun,Ülke falan kalmayınca
Bizi ölsek catlasakab ye almazlar.Çünkü onlar bizi oyalıyorlar.bosa ugrasıyoruz.Baskalarından (devletlere) bir sey istemiyorlar bize gelince kırk dereden su getiriyorlar
GİRMEYELİM
deniz_38
14.10.2008, 18:35
AB demek sömürücü ülkelerin yanında yer almak ve işci emekci halkın soygununa oy vermektir.
yabanciyar
18.10.2008, 00:15
tukiye hic bi zaman ab ye giremez
ab onlari oyalayip duruyo
musluman ulke olarak bilindigi için hiç bi zaman kabul edilmez.
hele avrupadaki son seçilen cumhurbaskanlarina bakilirsa
çogu yabancilari istemiyor Bizim SARKOZY gibi
turkiye artik ancak hayallerinde ab ye girer.
crazyinlove
19.10.2008, 12:27
Bencee girmeliyiz ama bizi böle kabul ediyorlarsaa yoksaa değişklik yapmaya gerek yokk onlar değişikik yapsınlar bizi almak için...:)
:) Keşke girebilse demek daha doğru .
1 asır olacak nerdeyse: ) Ben olsam utanır girmezdim ama ne yapayım, yine de evet girmeli diyorum .
kizilcali
19.10.2008, 21:50
birliğin hizmetkarı olarak gireceksek kesinlikle hayır
misal onlar yemeği yiyecekler biz masayı toplayacağız
Ab bizi istemezken neden evet diyeyim..
bir takım çıkarlar doğrultusunda yıllardır bütün ahlaki mani manevi değerlerimizi yitirdik.umut ediyorum almazlar giremeyiz bu yozlaşma şuanda bu kadar olduysa yarınlarından allah korusun. Türkün Türkten başka dostu yok.
Girebileceğini mi düşünüyorsunuz?
swat0685
02.11.2008, 16:46
girmeye ihtiyacımız yok giripde ne yapacağız
seyduna2763
02.11.2008, 16:54
münhasır medeniyetlere sırtımızı dönerek ileri gidemeyiz bu avrupa birliğine girmeyelim diyen arkadaşlar genelde babalarının ezberini bozmak istemiyorlar yani kendi düşünceleri değil başkalarının kalıplarıdır neden girmek istemediğini söyleyemezler birde çekinceleri şudur kültürlerinin yok olmasından korkmaktadırlar zaten girmedende kendi kültürümüzü mahf etmemişmiyiz söylermimisiniz ama avrupanın bir türlü iyi özelliklerini alamıyoruz Son olarak neden avrupaya çalışmaya gidiyoruz neden bir sorun olduğunda en son merci olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Başvuruyoruz Yoksa oranın demokrasisi ve yaşam şartları bizimkinden iyi diye olmasın bu
hercai_19
02.11.2008, 17:25
bu gidişata göre biraz zor gireriz. baksanıza türk kürt iç savaşta ne olacak bu sonumuz
Friend21
02.11.2008, 17:28
Haçlı zihniyeti varken AB'ye girmek bir şey ifade etmez.
şu halimizle haketmiyoruz.
boraakgun
04.11.2008, 22:41
TÜRKİYE ab ye girermi bilmem ama r.t.e ve ab TÜRKİYE'yede bizlerede güzel giriyor onu biliyorum enson doğalgazla girdiler..
Ab nin istediği seviyeye geldiğimizde onlara ihtiyacımız kalmıycak zaten bence hiç gerek yok
Bence Türkiye AB ye girmemeli. Aslinsa bakarsaniz AB nin de Türkiye'yi almiyacagi kesin.
AB müzakelreleri üye olmamiz icin degil bizden ödün koparmak icin kullaniyor.
Türkiye her yönüzyle hazir hale gelse yine almazlar
Gecen gün Hirvatistana bile tam üyelik icin gün verdiler
Bizim sosyal ve ekononik sorunlar bahane
Zaten adamlar giris icin tgerekli kosullari yerine getirsen bile isin icine bir de lkelerin referandum kosulunu sokturlar.
amrothmiriel
11.11.2008, 17:26
girse iyi olur tabiki ama bunun olacagını hiç sanmıyorum bizi alana kdr kıyamet kopmus olur herhalde
ibrahim42
15.11.2008, 11:20
tamamen teslimiyet
ihtiyar12
16.11.2008, 19:13
ab ye girmekle boyumuz uzamayacak girmesin daha iyi bence
elbistano
17.11.2008, 00:04
yok girmesin
muguzili
27.12.2008, 19:39
Tabii ki girmemeli ama bütün çabalar girmesi yönünde maalesef. Türkiye artık ipleri başkasına çektirme yerine kendi eline alıp çekmelidir, bunun için bütün kozlar (yeraltı, yerüstü, genç nüfus vs.) elinde var.
antifem_k
05.01.2009, 16:34
ne işimiz var emperyalist AB'de...
seyda021
25.01.2009, 22:21
bence girmeli
zeydkaan
10.03.2009, 14:18
illa girmeliyiz demiyorum. keske Türkiye istenilen standarda gelsede bizde almanya türkiye arasi sertbest dolasa bilsek... Ne güzel olurdu akrabalarimin sorunsuz vizesiz Türkiyeden bizi ziyaret etmesi.
Gerci Avrupaya girsek bile ilk etapta zaten serbest dolasim olmayacak.
mehmetfarukdag
10.03.2009, 15:18
girsin yav niye tıkıyorlar önünü
AB den ne anladığınıza bağlı, herkes insanca yaşamak ister ama bence türkiyenin yeri AB değil
polatefendi
11.03.2009, 21:00
Kesinlikle dışa bağımlı bir ülke olarak AB'ye girmemeli
özgürçocuk
13.03.2009, 01:54
iş gücümüzü sömürmek için bu oyunu oynuyor ab bizim kara kaşımıza hayran değil
muratkisaer
13.03.2009, 12:54
evet demek isterim amma sı var
dedemkorkut69
13.03.2009, 13:42
AB düzeyine gelmeliyiz. ama isviçre gibi girmemeliyiz.
gümülcine
14.03.2009, 14:35
kesinlikle hayır
kullaniciadi1987
21.03.2009, 21:34
hayır, çok düşünülmeli, bununla ilgili, ama geniş şekilde
sinan0179
01.05.2009, 21:54
Bütün emekcilerin 1 mayisin kutlar bence Türkiye ABye gimeli ve belki biraz adamolurlar cünkü cok gerikalmis vevvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
sarıkanarya43
07.05.2009, 09:40
biz ab'ye girinceye kadar AB parçalanır.bir hayal uğruna herşeyden taviz verir olduk
vB v3.8.1, ©2000-2009, Jelsoft Ent. Ltd.