PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ROJ TV'yi izlemek için ilginç buluşlar !!!

pelewan
31.05.2008, 02:21
DİYARBAKIR (DİHA) - Frekans kırıcı sinyallerin gönderilmesi nedeniyle Diyarbakır'da aylardır izlenmeyen ROJ TV için, vatandaşlar keşfettikleri yeni yöntemlerle ROJ TV'yi izlemeye devam ediyor. Kimileri sinyalin geldiği yönü tespit edip çeşitli engeller koyarken, kimileri de açtıkları çukurlara çanaklarını yerleştirerek ROJ TV'yi izlemeye çalışıyor.

Yurtdışından yayın yapan ROJ TV ile Kürt müzik kanalı MMC'nin yayınları 2006 yılının Ekim ayından itibaren bölge illerinin bir çok yerinde gönderilen sinyallerle izlenmesi engelleniyor. ROJ TV izleyicileri yaklaşık 7 aydır gönderilen sinyallerle ROJ TV'nin karartılmasına karşın kendi yöntemleriyle ROJ TV'yi izlemeye çalışıyor. İzleyicilerin kimi sinyalin geldiği yönü tespit ederek o yöne koyduğu engelle engeli aşmaya çalışırken, kimi izleyiciler ise çatılardan indirdiği çanak antenlerini açtıkları çukurlara yerleştirerek ROJ TV'yi izlemeye çalışıyor.

Kayitli ve aktif üyelerimize özel!'Çanağın önüne set çektim'

Çanağının önüne set çekerek engeli bir şekilde kaldıran Hasan Berti (23) adlı izleyici, "Evimizde ROJ TV'nin eksikliğini canımızdan bir parça eksikmiş gibi hissediyoruz. ROJ TV'yi izleyemeyince çocuklar diğer kanalları izlemiyorlar ve sürekli sokakta oluyorlar eve gelmiyorlar bu da evde huzursuz bir ortama neden oluyor" dedi. Her gün ROJ TV'de belli programları takip ettiklerini söyleyen Berti, ROJ TV'nin izlenebilmesi için şu yöntemleri önerdi:
"Engelleme olunca yaklaşık bir aydır ROJ TV'den uzak kaldık. Televizyonun izlenebilmesi için uydu çanakları yüksekte ise aşağı indirilmesi gerekiyor. Sinyalleri engellemek için çanağın etrafına saç, teneke, duvar gibi çeşitli şekillerde engel bırakılıp uydunun ayarlanması ile ROJ TV izlenebilir."
'Onlarca farklı yöntem denedim'
Kayitli ve aktif üyelerimize özel! Resim Boyutlandırıldı, Buraya Tıklayarak Resmi Tam Görebilirsiniz... Resmin Orjinal Boyutu 1504x1000 ve büyüklüğü %3$s KB...Kayitli ve aktif üyelerimize özel!ır'da sinyal gönderilmeye başlandığından itibaren onlarca farklı yöntem deneyerek ROJ TV'yi izlemeye çalıştığını belirten Cuma Karakuş adlı izleyici ise,"Bölgedeki insanların yoğun olarak izlediği bir kanalın korsanca bir yöntemle engellenmesini kınıyorum" dedi. Bunun devletin bir ayıbı olduğunu belirten Karakuş, bir an önce bu duruma son verilmesini istedi. Ne kadar engellense de insanların bir yolunu bulup ROJ TV'yi izleyeceğini ifade eden Karakuş, "Bizim çanak binanın çatısındaydı, oradan alıp binanın 1'inci katında duvara monte ettim ve çekmeye başladı" diye konuştu.
'Sinyallere karşı battaniye ve kapılı engel'

Remziye Demir (45) adlı izleyici, ROJ TV'nin olmadığı zaman çocuklarının başka kanalları izlemek istemediğini söyleyerek, "Biz de herkes gibi kendi ana dilimizde yayın yapan kanalı izleyelim, neden engelleniyor? Ben hiç Türkçe bilmiyorum ve anlamıyorum, çocuklarda Türkçe bilmiyor ondan diğer kanalları da izleyemiyoruz" dedi. ROJ TV'yi izleyebilmek için çanak antenin etrafına evde kullanılmayan bir kapıyı koyduklarını söyleyen Demir, "Akşamları battaniyelerle çanağın etrafını kapatıyoruz ki çekebilsin" diye ifade etti.

Kayitli ve aktif üyelerimize özel! Resim Boyutlandırıldı, Buraya Tıklayarak Resmi Tam Görebilirsiniz... Resmin Orjinal Boyutu 1504x1000 ve büyüklüğü %3$s KB...Kayitli ve aktif üyelerimize özel!'Sinyaller her bölgede etkili değil'

Yıllardır uydu anten satışı, ayarlaması ve çanak anten monte işini yaptığını söyleyen Veli Türkyılmaz (55), sinyallerin bir çok farklı yerden gönderildiğine dikkat çekti. Türkyılmaz, bu nedenle Diyarbakır'ın bazı semtlerin de ROJ TV'nin çektiğini bazı semtlerde ise çekmediğini ifade etti. Frekans bozucu sinyalin gönderildiği yerle çanak arası mesafeye göre ROJ TV'nin izlenebileceğini belirten Türkyılmaz, "Kimi yerlerde 90 santimetrelik çanakla izlenebilirken, kimi yerlerde ise 150 santimetrelik çanakla izlenebiliyor. Eğer zayıf sinyal geliyorsa çanak büyütüldüğünde izlenebilir ancak sinyalin geldiği yer yakın ise bu güçlü sinyal geldiğini gösterir, o zaman da ne yaparsak yapalım bozulan kanalı düzeltemiyoruz" diye konuştu. Zayıf sinyalin çanağın kamufle edilerek engellenebileceğini kaydeden Türkyılmaz, sinyalin geldiği cepheye duvar örerek ya da çeşitli engeller yerleştirilerek yapılabileceğini söyledi.
'Uydular Roj TV için alınıyor'

Kayitli ve aktif üyelerimize özel! Resim Boyutlandırıldı, Buraya Tıklayarak Resmi Tam Görebilirsiniz... Resmin Orjinal Boyutu 1000x1504 ve büyüklüğü %3$s KB...Kayitli ve aktif üyelerimize özel!ölgede en çok ROJ TV izleyebilmek için uydu cihazı ve çanak alındığına işaret eden Türkyılmaz, eskiden günlük bir iki uydu-çanak satarken şimdi ayda bir uydu satamadıklarını, müşterilerin sadece frekans kırıcı sinyallerin ulaşmadığı zaman uğradıklarını söyledi. ROJ TV'ye sinyal gönderilmesinin kazançlarını da olumsuz etkilediğini belirten Türkyılmaz, "Diyarbakır'da bir çok kişi bu işten ekmek kazanıyor, eskiden günde bir iki uydu satarken şimdi ayda bir uydu satamıyorum. Şu an sadece köylerde sinyalin ulaşmadığı yerlerden gelenler var" diye konuştu.
ROJ TV'nin teknik olarak engellenmesine ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmazken telekomünikasyon uzmanları bu durumun yasal olmadığını söylüyor.

not:alıntı

korsan
31.05.2008, 12:42
süper bir yöntem teşekkürler paylaşım için

KeremOnLine
31.05.2008, 17:57
DevLet izin vermiyorsa izLemeye Gerek yok. hem yasaL bi KanaL değiL. Bence Uydudan kompLe yayın durduruLmaLı..

uyan
31.05.2008, 21:34
Evet KeremOnline kardesime katiliyorum

pcicopat
01.06.2008, 00:43
Ben yukarıdaki her iki arkadaşada katılmıyorum YASAKLAR cazibe doğurur neyi yasaklarsanız ona ilgi çoğalır Ve formül bulan arkadaşlarıda tebrik ediyorum....YASAKLARLA neyi çözdüler...

caneryilmazgs
01.06.2008, 19:51
sagol kardes

EylulyagmuruM_87
07.06.2008, 17:54
guzel yontem tsk ederrim...

uysalova
13.08.2008, 23:41
valla dsüper eger gercekse

meinwelt
13.08.2008, 23:47
DevLet izin vermiyorsa izLemeye Gerek yok. hem yasaL bi KanaL değiL. Bence Uydudan kompLe yayın durduruLmaLı..

Devletin her yasakladigi seylere boyun egseydik.. Insan degil Ot olurduk!!!

kutkut
20.08.2008, 02:00
hellal olsun ....

delfin_yunus
20.08.2008, 02:27
eger o kanal senın devletını parcalamaya calısıosa ızlemeyeceksın buyuk ıhtımal ban yıyecez ama olsun turkıye bolunmezdir ve bölünmeyecektir her ne olursa olsun türk kürt kardestir ama bölücü olmayanlarla bölücü olanlarda cektirsin gitsin burdan

FÌRAZ
20.08.2008, 02:28
Akillarina saglik her yasaga boyun eymek insaliktan cikmak demektir..

delfin_yunus
20.08.2008, 02:35
Akillarina saglik her yasaga boyun eymek insaliktan cikmak demektir..
eger o yasak mantıklıysa boyun eymek degıldır ulken ıcın yararlı olandır o tvde neler donuyor herkes biliyor

pray4me
20.08.2008, 13:10
gerçektende eğerki devlete karşı bir politik izliyorsa yasaklanmalıdır eğer ki yaşadığı devleti temsil edicek bir düzen içinde yayınını yaparsa izlenilmesinde bir sakınca görülmez

zeytun2
13.09.2008, 15:06
sen benim askerime kurşun sık bunu savunanlar da yasaklanmasın öylemi.bu topragın ekmeğini yeyip hiyanetlik eden bir gün olur kurşununu da yer.

MacMıllan
13.09.2008, 19:36
değişik bi yöntemm

GUNEY77
13.09.2008, 19:38
"DEMOKRASILERDE CARE TÜKENMEZ" Demirelin sözüydü galiba...
Vatandas kendi çözümünü bulmus.

Nesch89
20.09.2008, 18:58
guzel bir aciklama

mehmet74
12.10.2008, 12:42
çok yararlı bir paylaşım.Emei geçenlere teşekkürler:eek:

sus_19_24
12.10.2008, 21:18
roj tv mi kalsın

solros77
24.10.2008, 00:17
helal olsun size

hawar
24.10.2008, 00:27
tesekkürler heval

CEHENNEM
24.10.2008, 22:17
dicek bişey yok denemek lazım

ferhat_35
27.10.2008, 09:40
Kayitli ve aktif üyelerimize özel!

brendan72
29.10.2008, 00:21
izleyipde yalan dolan bilgi sahibi olup dağamı çıkacaksınız çok lazım bir kanalda........

Botan-47
18.12.2008, 13:19
devlet gerceklerin gün isigina cikmasini istemiyor ki sinyal atip o kadar zahmet veriyor, para harciyor, lakin bu halk kursnlarin önüne geciyor, bir sinyalin önüne mi gecmiyecek. Bu yöntem bayaa eski ama yeni birsey degil. Sinyal yukaridan geciyor, yasaklar ise halka viz geliyor:D

vorpal
10.01.2009, 01:13
kurtler nelerin ustesinden geldi bu sinyallere boyun egecek degil

seydan47
12.03.2009, 21:14
teknolojik çözumler olmuş

Spamcık
17.03.2009, 15:52
İzleyin izleyin birgün size de posta koyacaklar sonra devlet baba diye çığırırsınız

karmon
17.03.2009, 19:38
Netten izlemek arada kesintilere yol açsada idare ediyoruz.
Yinede bu teorik çalışmaları alkışlamak lazım

yuxexes_0687
16.06.2009, 20:06
bir şeyleri yasaklamakla kısıtlamak insanlerın fikirlerini ve geleneklerini değiştireceklerini zannediyorlar ama yanılıyorlar eğer cevaplarınız da okuduğum kadarıyla gereksiz bi kanal ise insanlar tam tersine seyretme imkanı bulmalı ve izleme ve izlememek gibi kendi kararlarını zaten veriler biz robot filan değilizki yap denileni yapalım yapma denileni yapmayalım o kanalında hitap ettiği kişiler de var ki kendilerine göre çözüm yolu arıyorlar

Hasret111
19.06.2009, 11:57
terörü lanetlemeyen bir tv yi , hatta destekleyen sözde bu tv yi izleyen herkese yaziklar olsun.

abdullah-64
19.06.2009, 12:00
helal olsun valla

Crazy91
19.06.2009, 14:20
İzleyin,izlemeyin diyecek halim yok Allah herkese akıl,irade vermiş.Herkes kendinden mesul.