Orijinalini görmek için tıklayınız : turkiyede kadin hakki varmi
gurbet yolcusu
04.05.2008, 00:54
turkiyede kadin hakki varmidir
paphlogonia
04.05.2008, 03:51
Olduğu söylenmektedir fakat hala istenilen seviyede değildir..
bence bazı yerlerde olmakta bazı yerlerde olmamaktadır.we hala daha kadınlara tam olarak haklarını weremedik.buda beni biraz dahi olsa düşündürüyor.ne diyelim ki 21. yüzyılda bu konuları tartışıyorsak...
cirqin_qral
04.05.2008, 21:19
Güzel bir hikaye anlatayim :) '' Adamin biri isvicreye gitmis. Isvicre avrupanin göbeginde denizden uzak bir yerdir. Adam isvicrede deniz bakanligi görmüs cok sasirmis, deniz olmamasina ragman bakanligi var diye. Türkiyeye döndügünde bir arkadasina anlatmis bu olayi. arkadasida ona: O'na bakarsan türkiyede de adalet bakanligi var. diye cevap vermis.'' =)
larouxx81
05.05.2008, 21:21
türkiyede bırakın kadın haklarını insqan hakları yok sonuçta hepimiz insanız kadın veya erkek
genel3081
06.05.2008, 09:23
kadın hakları yeterli değil tabi
? yasal olarak var!
Kültürümüzde yöreden yöreye degisiyor
Kekefreedom
06.05.2008, 12:06
Yok bence, varmis gibi yapiyorlar ama bide türkiyede erkekler kadin hakklarini saymiyorlar, cünkü onlar öyle büymüs, öyle görmüsler...kanun olsada, kimse saymadiktan sonra...
kadınlar üzerine erkeklerin karar verdiği bir ülkede kadın hakları oduğu söylenemez ayrıca bir duvar yazısı ''kadın HAKKI yoktur, HAKKI erkek ismidir''
bayerezber
07.05.2008, 11:30
Olmaz mı canım,tabi ki var kadın hakları.Newroz bayramlarında ayaklar altında yaşına,başına bakmadan çiğnenmek,mitinglerde her türlü dayağın Allah'ını yemek,işkencelerde tacize uğramak,tecavüze uğratıldıktan sonra "teşvik ettiği" gerekçesi ile ceza dahi almak,törenin bir fermanı olan ölümü en hunharca tadmak..... ve bu lista daha çok uzar.İşte kadınlarımızın bu memlekette ki hakları.Dememişmiydim ben size kadın hakları elbette var diye.Ama daha iyisini yapmak için de gerekenler yapılacaktır.En azından tarafımca;)
^^ Asi ^^
07.05.2008, 11:39
Türkiye ' de kadına saygı yok ki kadın hakkı olsun..
Töre ve namus adı altında öldürülen kadınların sayısı malum..Her yerde sürekli din , allah , kitap diyenler iş uçkura gelince cok cabuk baskalasabiliyorlar..Tecavüzde yas sınırlaması ortadan kalktı kundaktaki bebeklere tecavüz eder bir ülke haline geldik , hala kadının karnından sıpa , sırtından sopa kisvesinden kurtulamamıs olanların sayısı oldukca fazla
Sizce böyle bir ülkede kadın hakkı olabilir mi :p
Ya Kadın Hakları OLmasaydı Ne Olurdu Cok Merak edıyorum? Gormuyorlar Sankı Dısarıyı :)
Her Yerde Turklıyenın HEr Karsında HEr Topragında Kadın Hakkı Vardır.
Evet Türkiyede Kadın Hakkı Var Hakkı Abla Ama Diğer Açıdan Yoq Kadına Şiddet in Ön Saflarda Olduğu Bir Yerde Hakkını Arayacak Kaç Kadın Bulabiliriz ki HAkları Olacak Yazılı Olarak Bir Sürü HakLarı Var Eşitliğe Kadar Gider Yazılar Ama Güç Eşitliği Ezdiği Sürece Olmayacak Sanırım
mmmuhittin
07.05.2008, 16:55
kadın hakkı sadece lafta var...
meinwelt
07.05.2008, 16:59
Türkiyede Ne hakki varki.. Kadin hakki olsun!.?
takmaz arkadaşımıza katılıyorumm
bence yok ve kadın maalesef iki kere sömürülmektedir.
1.si zaten sistem tarafından yeteri kadar sömürülmekte
2.si eve geldiğinde de aynı sömürüyü baskıyı bir de kocasından görüyor.
burcukgr
10.05.2008, 08:07
kadın hakkı yok çünkü hakkı erkek ismi
bayerezber
11.05.2008, 00:01
kadın hakkı yok çünkü hakkı erkek ismi
Çok komiksin:mad:
falcon84
13.05.2008, 16:25
var denilsede dayak yiyenklerin haddi hesabı yok..
Kimin Hakkı Vardırki Burjuvaziden Başka Kadınlarında Olsun?
untitled85
14.05.2008, 14:00
kadınlar üzerine erkeklerin karar verdiği bir ülkede kadın hakları oduğu söylenemez ayrıca bir duvar yazısı ''kadın HAKKI yoktur, HAKKI erkek ismidir''
kardeşim bu anketi görünce senin yazdığın aklıma geldi hemen. Ben yazacaktım yorumları okuyunca senin yazdığını gördüm :)
Bu anketin sorusu şu olmalıydı; Türkiye'de İnsan Hakları Var mı?
hasancik
14.05.2008, 21:17
hayır yok arkadaşlar, kendimizi kandırmayalım
Hak degirmende olur nerde Türkiye de hak :) saka bi yana da ben göremedim pek ne kadar var deselerde ;)
turgay özkan
15.05.2008, 20:39
kadın haklarını dünyada yokken biz de vardı unutmayalım lütfen bir kaç kişinin ayıbını başka şeylere mal etmeyelim....
asi_darbe
16.05.2008, 20:23
bence yoktur herne kadar var deselerde yok bence
Beheycan27
17.05.2008, 16:37
tabiki vardir yavvv
Bence GöreceLi BiR KavraM Bu. Kimi KadıNLaR VaR KısıtLanmaK İstiyoLaR (HareketLeriyLe :P). KadıN HakLarı NeLerdiRki, Bence KadınLarıN TeK Sıkıntı DuydukLarı Nokta T.S. (Türk StandartLarı) Örf Ve AdetLermiZ KadınıN Birazdaha Geri pLanda oLmasını UyguN GörüR. BunuN Nedeniyse KadınLarıN KendiLerini Birazdaha ZoR KoruyabiLmeLeridiR. (TamameN KişiseL, FarkLı SöyLeyişLeRde ÇıkabiLiR...)
valla bizim burda hakkı adında kadın yok
GEZGINCAN
17.05.2008, 17:43
haklisin kadinlara hic biryerde saygiyok
Evren.54
19.05.2008, 09:47
var olmsaı sözde... uygulamsı gözde.....
türkiye ab ve bazı demokratik kitle örgütlerinin çabasıyla kadın haklarında iyileştirmelere girmiştir ancak bu devletin ve halkın(erkeklerin) kadına olan bakış açısını fazla değiştirmemiştir. KAdınlar hala ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmektedir. Nazımın dediği gibi sofrada oküzümüzden sonra yeri gelen kadınlarımız.
Aspendos
20.05.2008, 16:43
insan`nin haklarinin olmadigi bi yerde kadin`in hakki olabilir mi???
:) isvicrede ööle bi bakanlik yok arkadaslar :)
zeyneppak
20.05.2008, 16:48
erkek egemen bir toplumda kadın hakları?her geçen gün eve kapatılan kadın sayısındaki artış unutulmamalı...
Absolut35
23.05.2008, 00:33
Kanunlarda ve yasalarda adı geçiyor ama nedense bizim ülkede görülmüyor kadın hakları, yani hayvan hakları yasası, insan hakları yasası vb. yasaların varolduğu ama uygulanmadığı gibi.
Türkiyede sadece kolluk kuvvetleri hakki var insan hakki ve kadin haklarida neymis :)
Eger Kadin hakLari oLsaydi ßugun Dayak YemezDi kadinlarimiz,Kuma GetirLmezdi üsTune Veya Kuma gitmezDi,Erken Ya$ta EvLenDiiriLmezdi...Vs...vs.....Vs....
ßunlar gibi CogaLtaßiLecegim ßirsuru orNek var...
oktayb433
29.05.2008, 13:44
Insan Gibi Görüyorsak Her Insanın Hakkı Vardır.
skywriter
30.05.2008, 22:45
Var elbetteki, ama kullanmak isteyene ve becerene..
memo_2244
31.05.2008, 13:44
Bi yönetenlerin eşlerinin ne kadar özgürlügü varsa türkiyede o kadar kadın özgürlügü var.
zebani56
31.05.2008, 13:57
batı=var ; doğu=yok
tolga2767
01.06.2008, 01:14
kapansada yazayım yokvarda yok
bozkurtmustafa
01.06.2008, 21:55
yetersiz buluyırum
dumbledoor
03.06.2008, 13:24
sizlere katılıyorum....
murat5210
03.06.2008, 18:24
evet var.....
mr.zeytin
05.06.2008, 08:37
düzey olarak istenilen kata çıkamadı sadece var ama yok gibi bi şeye tekabül ediyor bu da
:cool:
okkobaba
07.06.2008, 15:43
Elbetteki demokratik bir ülkede kadın haklarıvar. hatta hayvan hakları....vb haklarda fazlasıyla var
°°°GULENAZ°°
07.06.2008, 15:46
bu cagda kadin haklari hangi ülkede varki Türkiye de farkli olsun ? kadin her alanda her yerde kullanilior....
kadin haklarini siyasi haklar olarak alirsak, turkiyede durum cok kotu, meclis %4.2 ile temsil edilmesi utanc verici, partilerde kota uygulamasi yok (dtp, sdp vs. haric)
türkiyede türbanla başlayan gerileme ve akpnin cumhuriyete sızmasıyla erkek egemen topluma koşar adım gitmemize yol açmaktadır.buda kadınlarımızı evlerine kapatmakta yobazlaştırmaktadır.
barbo5000
08.06.2008, 11:53
hakları vardır tabi tokat mı tekme mi?
Şaka bi yana hiç bişeyleri yok ekonomik özgürlükleri olmayanların.
HeZaL*62
26.08.2008, 14:57
kadın hakkı kanunen vardır ama ilev ve uygulamada yoktur.:) oy kullanmak kadın hakkıysa ben buna kadın hakkı demiyorum..
kadın hakkı varmı yaaaa hakkı erkek ismi :D:D:D:D:D:D:D:D
bu sadece şaka kızmasınlar başımızın tacı olan kadınlarımız
VAr ama göreceli. Şehirden kasaba, belde, köy ve mezralara gidince azalıyor .
alpplayboy
01.09.2008, 23:49
olmasa oy kullanıp seçimle iş başına geçebilirlermiydi =)
rojhatwelat
06.09.2008, 14:11
eskiye kıyasla iyi
lincoln_2144
10.09.2008, 16:39
var tabi her yerde çalışabiliyor kadınlarımız
kadınların hakkı varda göz ardı ediyorlar
kadınların bireysel anlamda hak alma mücadelelerini ortaya koymalarından sonra kadın hakkı denen ve sadece yazımsal veya söylem olktan çıkarıcak olan şeyin kadın mücadelesi ile var olacağına inancımı beslemekteyim
**Fatality**
05.10.2008, 11:10
öncelikle insan hakları olmalı insan haklarının olmadığı bir ülkede kadın haklarından söz etmek mümkün değil
umutlanmak
10.10.2008, 18:53
Ülkemizde Kadınların hakkı olmazmı,Sınırsızca dayak yeme,tacize uğrama,tecavüze uğrama gibi sınırsız hakları var
bydasdemir
12.10.2008, 20:57
bence yok kadın hakları olsaydı kadınlarımız taciz dayak vb seylere maruz kalmazlardı ve bunları yapanlar elini kolunu sallayarak ortalıkta rahat rahat gezemezdi
yabanciyar
18.10.2008, 00:17
turkiyede bilmem ama fransada kadinlara hak vere vere erkek haklari kalmadi
kadinlar bizden ozgur.
ihtiyar12
16.11.2008, 20:15
bence hak var ancak kadın toplumda daha etken olmalı
darkblack06
16.11.2008, 23:19
soru yanlış sorulmuş Türkiye de erkek hakkı var mı? diye sorulabilirdi :D Kadınlar daha ne istiyolar anlamış değilim... Alın dünya sizin olsun biz bi kaç erkek ay da batak atarız gözünüz doysun...
darkblack06
16.11.2008, 23:21
bence yok kadın hakları olsaydı kadınlarımız taciz dayak vb seylere maruz kalmazlardı ve bunları yapanlar elini kolunu sallayarak ortalıkta rahat rahat gezemezdi
nie erkeklerde gaspçı değnekçi soyguncu katil kapkaççı psikopat ve bilimum arızalarla uğraşıyor.. kadınlar evde rahatlar tabi 9 dan sonra dışarı bile çıkmıyolar daha nasıl güvenli olunur ki...
elbistano
17.11.2008, 00:06
kesinlikle yok:ühü::confused::(:mutlu::o:cild::D:bulanti::eek ::cool::bulanti:
RogerMoore
17.11.2008, 13:32
maalesef tuürkiyede kadın erkek çocuk kimsenin hakkı olmadığı aşikar... :(
tulsum1903
24.11.2008, 13:38
eğer böyle bir hak sözkonusu olsaydı şuan bu durumu tartışmaz olmazdık
antifem_k
05.01.2009, 17:38
insan hakkı yok ki...
istenen ölçüde olmadığını düşünüyorum
eeeehhh bir zamanlar vardi kadin hakki.....tas devrinde!! :D
saka bir yana, maalesef kadin hakklari yok turkiyede. Yasal olarak olabilir ama insanlar artik yorelere gore geleneklere gore hareket ediyor. Evet, onlar boyle gelmis boyle gider diyoruz ama bunun altinda kalmamak lazim, birseyler yapmak lazim. Ama bu gidisle birseyler degisirmi tr de bilmiyorum artik :eek:
Pek umudum yok....
erkek hakkı var ama kadın hakkı hakkı isminde kadın allla alla neyse şaka
insan hakları yokki kaldıki erkeği kadını erkek köle gibi çalışır gelir kadın evde çocuklarla geçimle insanlık yok gibi bişi
Seniseven
07.02.2009, 23:29
Türkiye'de kadın'ın hakları varda, hani hakkını kolay kolay arayan kadın nerde???
Sanırım, birde madalyon'un bu yüzüne bakmak gerekir...
Herşey'i devlet'imize yüklemeyelim, biraz'da insanımız insan olduğunun farkında olmalı diye düşünüyorum...
infrarouge
10.03.2009, 13:57
Olmaz mı canım,tabi ki var kadın hakları.Newroz bayramlarında ayaklar altında yaşına,başına bakmadan çiğnenmek,mitinglerde her türlü dayağın Allah'ını yemek,işkencelerde tacize uğramak,tecavüze uğratıldıktan sonra "teşvik ettiği" gerekçesi ile ceza dahi almak,törenin bir fermanı olan ölümü en hunharca tadmak..... ve bu lista daha çok uzar.İşte kadınlarımızın bu memlekette ki hakları.Dememişmiydim ben size kadın hakları elbette var diye.Ama daha iyisini yapmak için de gerekenler yapılacaktır.En azından tarafımca;)
Sözlerinize katılıyorum (imla hataları hariç). Ülkemizde insan hakları yerlerde süründüğü için kadın haklarını da aynı kefede tartmak gerekir. Cumhuriyet, demokrasi, hürriyet yutturmacasıyla köken ayrımı, cinsiyet ve yöre ayrımı yapmaksızın ülkede yıllardır hakim olan faşist(!) zihniyet; hem bizi sömürdü hem de hiç de hak etmediğimiz bir karanlığa mahkum etti tüm ülkeyi.
Düşünsenize töre cinayetlerine ceza indirimi yapan, yol kenarında ölüsü bulunan kadınlar için " kötü kadındı" açıklaması yapan valilerin bulunduğu bir ülkenin vatandaşları olarak bu muameleyi hak edecek ne yaptık?
İşte asıl mesele burada! Kişi başına eğitim düzeyinin ilkokul 3. sınıf seviyesi olduğu dönemde 8 yıllık eğitime karşı olan zihniyet bugün iktidardadır.
Yıllarca kadınlara siyaset hakkı vermeyen ortacağ kafalıları alkışlamadık mı? Oy vermedik mi?
Şair ne diyor:
...................
koyun gibisin kardesim,
gocuklu celep kaldırınnca sopasını
sürüye katiliverirsin hemen
ve âdeta magrur, kosarsin salhaneye.
dünyanin en tuhaf mahlukusun yani,
hani su derya içre olup
deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf.
ve bu dünyada, bu zulüm
senin sayende.
ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger
ve hâlâ sarabimizi vermek için üzüm gibi
eziliyorsak
kabahat senin,
- demege de dilim varmiyor ama-
kabahatin çogu senin,
canim kardesim! Şair: Nazım Hikmet
(Sözüm meclisten dışarı)
zeydkaan
10.03.2009, 14:04
yasalarca var fakat cahil olan ve birakilan ailedeki kadinlarin hakklari korunmuyor. Bunun makbuzuda cogunlukla kadinlara kesilmeli, zira yetisen nesil onlarin elinden geciyor. Ayrica kendi dini öz degerleri ile yasayan insanlar arasinda birakin kadin hakki insan hakki ihlal edilmez. Kadin hakkina tecavüz Islam dinin özüne tezat olusturmaktadir.
mehmetfarukdag
10.03.2009, 15:17
kesinlikle var kadınlarımızın kıymetini bilelim
gümülcine
14.03.2009, 14:51
hayır yoktur
ibrahimdogan
20.03.2009, 22:17
nerde turkiyede kadın hakkı yaa
kullaniciadi1987
21.03.2009, 21:26
burdan gözükmüyor..
bayerezber
22.03.2009, 12:08
Anket oylamaya kapandığından konu kapatılıp, çöpe gönderilmiştir.
vB v3.8.1, ©2000-2009, Jelsoft Ent. Ltd.