Orijinalini görmek için tıklayınız : Osmanlıdaki zihniyete sahip çıkabilseydik ne halde olurduk?
kafkef19
29.04.2008, 09:49
bence hırsızlığı,hortumculuğun,düzenbazlığın,torpilin,ah kam kesmenin v.b daha birçok ahlaksızlığın anlamını,ne olduğunu bile bilmezdik değilmi?ama dikkat edin Osmanlı anlayışından,zihniyetinden bahsediyorum,şeriat düzeninden değil...
Osmanlı Zinhiyetine Sahip Çıka Bilmek Şahsım Ve Düşüncemce,O Kadar'da Önemli Değil,Eğer Osmanlı Zihniyeti İse,Fatih Sultan Mehmetin 40.000 Aleviyi Kılıçdan Geçirmesini Unutmadık,Osmanlının Yaptığı Barbar Katliamlardan Mı Söz Ediyorsunuz,Osmanlı Sadece Kendini Düşünen,Kendi Düşüncesinden,Yada Benimsemediği Birini Alıp Zindanlarda İşkence Yapıp Öldüren Bir Sisteme Sahipti,Osmanlının En Büyük Barbarlığının Kanıtı,İstanbulda'ki Surlar'da Yer Alan Zindanlardır,Osmanlıdaki Zihniyet Yıkıcı Olmakdı,Ama İnsanlar Bu Zihniyeti Karalayarak Sahip Çıkmadı,Çıkanda Azınlıkdadır,Doğru Olanda Buydu,Osmanlıyı Övene Bilecek Hiç Bir Yanı Yokdur.
lovemod_2
29.04.2008, 10:37
Osmanlı Zinhiyetine Sahip Çıka Bilmek Şahsım Ve Düşüncemce,O Kadar'da Önemli Değil,Eğer Osmanlı Zihniyeti İse,Fatih Sultan Mehmetin 40.000 Aleviyi Kılıçdan Geçirmesini Unutmadık,Osmanlının Yaptığı Barbar Katliamlardan Mı Söz Ediyorsunuz,Osmanlı Sadece Kendini Düşünen,Kendi Düşüncesinden,Yada Benimsemediği Birini Alıp Zindanlarda İşkence Yapıp Öldüren Bir Sisteme Sahipti,Osmanlının En Büyük Barbarlığının Kanıtı,İstanbulda'ki Surlar'da Yer Alan Zindanlardır,Osmanlıdaki Zihniyet Yıkıcı Olmakdı,Ama İnsanlar Bu Zihniyeti Karalayarak Sahip Çıkmadı,Çıkanda Azınlıkdadır,Doğru Olanda Buydu,Osmanlıyı Övene Bilecek Hiç Bir Yanı Yokdur.
Zamansız öten horozun her zman basını kopartırlar. Fatih'te bunu yaptı. eger bir kisi ülkene zarar veriosa o kisi ölmeyi haketmiştir. Suan osmanlının dusuncesinde olsaydık bu hale gelmezdi TÜRKİYE Osmanli zamanında 7 ilklime sahib olmuş. NasıL oldu sizce ülkesini satarak mı ? Yoksa kacakcılıklamı ? Hangisi ?
Acizlik İnsanı Çözümsüzlüğe Götürür,Çözümsüzlük İse Ancak Bencillikle Kendi Başına Bir Hal Alır,Aleviler Bu Topraklara Hiç Bir Zaman Zarar Vermediler,Eğer Esas Zarar Verenler Varsa Onlarda Bellidir,Açıklamaya Gerek Yok Sanıyorum,Osmanlı Devleti Taktir Edilecek Hiç Bir Şey Yapmadı,Yapamadı,Tek Bir Şey Yaptı Oda Barbarlık,Tarih Kitaplarına Bakdığınızda Üstü Süslü Kelimeler Var,Bunlar Gerçek Tarihden Saptırmadır,Gerçek Tarih Yaşanılan Tarihdir,Yazılan Osmanlı Tarihi Gerçek Değildir,Gerçekleri Öğrenmek İsteyen Kendi Tarafından Değil Birde Başka Bir Tarafdan Araştırmak Doğrudur,Tek Yönden Değil,Her Yönden Baka Bilmek.
kafkef19
29.04.2008, 11:18
dejavu görüşlerine saygım var ama Osmanlı Devletidir,İmparatorluğu değil.(Sen böyle demedin farkındayım)İmparatorluklar gibi yakıp yıkmamıştır,sömürmemiştir,tarumar etmemiştir.hele hele Osmanlıyla barbar kelimesi birbirine çok uzaktır.çok fazla alevi,kürt,çerkez,macir,tatar kökenli arkadaşım var ve niceleri... hiçbiri Osmanlıyı senin gibi hunharca eleştirmedi.sabit fikrinden kurtulup biraz daha geniş bir araştırma yapman dileğiyle...
Teşekkür Ediyorum Kafkef19,Şimdi Aslın'da Düşünce Ve Görüşler Ancak Saygılı Bir Şekilde Olduğun'da Sağlıklı Olur.
Şimdi Evet Bazı İnsanlarımız Gerçekleri Görmedikleri İçin,Bilmedikleri İçin Elbette Bilmedikleri Bir Tarih Hakkın'da Yorum Yapamazlar,Yapsalar Dahi,Basit Kelimelerle Ancak İfade Ede Bilirler,Ama Ben Osmanlı Tarihinin Öz Geçmişini Bir Tarihci Kadar Olmasada Kendimce Biliyorum,Eğer Bir Devlet Haksız Yere Halkına,İnsanına Katliam Yapıyorsa,Sebepsiz Yere Zindanlara İnsanları Atıyorsa,Atmasının Nedeni,O Kadar Basit'ki Bunlar Tarihin Utançlarıdır,Zindanlara Atılan İnsanlar Basit Nedenler Yüzünden İşkencelerle Öldürüldüler,Bu O Zaman Barbarlık Olur,Çünkü İnsanları Kılıçdan Geçirmek Cana Kıymak Katliamdır,Vahşettir,Bugün İran Rejiminden Farkı Yok,Suriye Rejiminden Özellikle,Dolayısıyla Tarih Çok İnce Hassas Bir Konudur,Yanlış Bilgi İle Burada İnsanları Farklı Yönlendirmek Özellikle Çok Yanlışdır,Ben Son Olarak Şunu Demek İstiyorum,Tarihi Gerçeklerini Okuyup,Yaşamak İsteyen,Öğrenmek İstediği Gerçeğe'de Ulaşır...
^^ Asi ^^
29.04.2008, 12:45
Zulüm ve iskence gören , evi esyaları yagmalanan , halkı ezilmis ama padisahlar saltanat icinde yasayan kölelik düzeninin kuklaları olurduk..!
yuzyillar boyunca dunyaya hukm etmis bir imparatorlugun devami olmak guzel birsey yani tarihimiz bos degil dolu dolu bir arsivimiz var. nereye gidersen git orada bize ait birseyler bulabilirsin. bizden birilerini gorebilirsin.
biz AB'ye değil,AB bize üye olmaya çalışırdı...o güzel anketiniz için teşekkür ederim...:)
samsunluibo
29.04.2008, 17:26
aslıan bakarsak iki durumla karşılaşırdık birincisi ya osmanlıdaki sayılı zenginlerden birinin çocuğu olduğumuzdan tatili toprağımız olan sevilyada geçirirdik yada köylü olup toprağı ekip asker yetiştirirdik azcıkda nefesimiz kokardı ama ikinci bi durum var osmanlı demokrasiye dönerdi ırkçılıktan ( müslüman olmayanlardan alınan fazla vergiler vs.) vazgeçerdi mutlu mutlu herkes eşit yaşardık neyse yine çok konuştum yaş 15 dil pabuç:D:D neyse ben TC kimliğimden mutluyum :D:D
bu arada alevlendirmeyelim konuyu toplu ban olur:D:D
lovemod_2
29.04.2008, 19:18
Acizlik İnsanı Çözümsüzlüğe Götürür,Çözümsüzlük İse Ancak Bencillikle Kendi Başına Bir Hal Alır,Aleviler Bu Topraklara Hiç Bir Zaman Zarar Vermediler,Eğer Esas Zarar Verenler Varsa Onlarda Bellidir,Açıklamaya Gerek Yok Sanıyorum,Osmanlı Devleti Taktir Edilecek Hiç Bir Şey Yapmadı,Yapamadı,Tek Bir Şey Yaptı Oda Barbarlık,Tarih Kitaplarına Bakdığınızda Üstü Süslü Kelimeler Var,Bunlar Gerçek Tarihden Saptırmadır,Gerçek Tarih Yaşanılan Tarihdir,Yazılan Osmanlı Tarihi Gerçek Değildir,Gerçekleri Öğrenmek İsteyen Kendi Tarafından Değil Birde Başka Bir Tarafdan Araştırmak Doğrudur,Tek Yönden Değil,Her Yönden Baka Bilmek.
Sen kısaca Tarih'in kitaplarında yazılanlar doğru değil diosun. Peki dogru olan Nedir ? Dusmanım bana kötüLük yapıyorsa ben dusmanıma barbarlıkta yaparım her seyi yaparım.! Aleviler ne yapmaya geldi Osmanlı topraklarına ? Unutma bazen kurunun yanında yaşda yanar (;
özdemir37
01.05.2008, 23:33
hey gidi Osmanlı
ne eserler bıraktın dünyaya
süleymaniyeler selimiyeler köprüler yollar hanlar topkapı
ve manevi değerler
adalet dağıttın üç kıtaya
yıkmadın kimsenin kilisesini havrasını
ne demiş Fatih "ben tebaamdan müslümanı camide,hristiyanı kilisede,museviyi de havra da görmek isterim"
işte adalet ve eşitlik budurç
larouxx81
01.05.2008, 23:49
osmanlı eger zulüm yapsaydı şimdi 6 kıta müslüman olurdu ve bu savaşlar çıkmazdı
boduroglu16
02.05.2008, 13:02
bence osmanlının oldugu yerde refah ve huzur vardı..
lovemod_2
02.05.2008, 13:16
Bunları bilmeyenler var işte aslında kendilerine anlatanlar yanlıs anlatmış veya okudugu kitapları yazanlar yanlış yazmış. (=
bayerezber
02.05.2008, 13:30
Osmanlı varken binbir çeşit isyanla uğraşılıyordu,Osmanlı şimdi yok binbir çeşit çeteyle,örgütlenmeyle uğraşılıyor.Osmanlı olsa da olmasa da her şekilde durum tarumardan ötedir.
killer66
02.05.2008, 13:31
keske olsaydi...
mugemmel91
02.05.2008, 20:39
Osmanlı anlayışı,devrini zamanında doldurdu.O günkü düşünce ve devlet sistemi yeterli olmadığı için yıkıldı ve şu an Osmanlı Devleti'inde değil Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz .. Saygılar ..
Zamansız öten horozun her zman basını kopartırlar. Fatih'te bunu yaptı. eger bir kisi ülkene zarar veriosa o kisi ölmeyi haketmiştir. Suan osmanlının dusuncesinde olsaydık bu hale gelmezdi TÜRKİYE Osmanli zamanında 7 ilklime sahib olmuş. NasıL oldu sizce ülkesini satarak mı ? Yoksa kacakcılıklamı ? Hangisi ?
sana katılıyorum osmanlı zihniyeti olsa idi şimdi 7 iklime sahiptik ve bir ütop ya gerçek olabilirdi ama dünya böyle değil niyeti bozuk insanlar yüzünden iyiler herzaman bedel ödüyorlar ama bunun hesabıda bir gün sorulur elbet.....
Siyabênd
03.05.2008, 13:47
:) AB felam size üye felam olmazdı arkadşlar biraz ciddi olalım şimdi :) Yine biz onlara üye olmak için kendimizi yırtardık kanısındayım :) Tarumar Olurduk dedim...
yalnizkurt_38
03.05.2008, 14:51
Bir Misal: Osmanliya barbar diyenler icin!
Osmanli Balkanlara hüküm ettigi zaman icerisinde orada hep baris ve hosgörü vardi ne zaman ki osmanli oralardan cekildi kan gövdeyi götürdü...
Osmanlida kilise, sinagog ve camii yan yanaydi bu sizce neyin kaniti?
virus_571
03.05.2008, 21:22
elbette AB bize üye olmayı çalışırdı
paphlogonia
04.05.2008, 03:44
Son 200 yılın çarpıklıklarını çıkarınca onlar bizi taklit ederdi diyorum..
genel3081
06.05.2008, 09:44
osmanlı tarihte yerini aldı
tarihten dersler çıkarak yola devam etmeliyiz
Mad Jack The Pirate
06.05.2008, 10:21
rüşvet dediğimiz ve bugünlerde kanunende yasak olan şey osmanlı zamanında ortaya çıkmış, islamiyetin yaygınlaşması ilede herşeyi din gözüyle bakar olmuş ve bu nedenle devleti yönetmekte aciz kalınmış, ona buna günah demekten öteye gidememiştir ne yazıkki kanuni sultan sülayman sonrası hüsrandır, ancak geçmişimizi silmemiz, unutmamız, hakaret etmek anlamına gelmemelidir bu.
moonback
11.05.2008, 13:31
bir padişiahımız olurdu osmanlı dağılmış imparatorluğu sadece ankara ve çevresi olurdu o da ortak bir devletlet konsorsiyumunun yönetiminde ....
Son 300 yılını ve Anadolu'da yaşadığımı ele alarak değerlendirme yaparsamn, şu anda İncil okuyor ve papaz efendinin vaazını ya da rahibelerin ilahilerini dinliyor olurduk. Çünkü, Anadolu'da Osmanlı eserlerine rastlamak pek mümkün değil. Hele ki Akdeniz'de "hiç yok" denecek kadar az. Eserlerin, İstanbul ve kuzeyine, bir de Hatay ve ötesine (Yemen'e kadar) serpiştirildiğini görüyoruz. Öte yandan son 300 yılında Anadolu'da misyonerliğin hızla arttığı, İmparatorluk tebasının 1/3'ünden fazlasının Hristiyan olduğu, Kadızadelilerin taassubu neticesinde bilimin hapsedildiği ve cehaletin arttığı, buna paralel olarak da tebanın hızla Hristiyanlaştırıldığnı söyleyebilirim.
osmanlidan ilerdeyiz bugun..
AB üye olcakti derim bende ;)
rock_kosovo
15.05.2008, 14:49
biz AB ye değil, AB bize üye olmaya çalışırdı
turgay özkan
15.05.2008, 21:06
herkesın bu konu dakı gorusu aynıdır herhalde :) uc kıtaya hukmettıkten sonrası bu fıkrı korumak herhalde ozaman dunya ya hukmederdık :D
mavera_mavera
19.05.2008, 00:44
Gerçekler Ancak Size Gösterilmek İstendigi Gibidir Ardını Bilemezsiniz..!Ben Bir Yazar Olsam Ve osmanlı TÜRK Düşmanı Desem Sizce En Az % 5 Bir kesim bana inanmazmıydı?? nerden bakarsanız ordan görürsünüz...Büyük Bir Devletti amagünümüz şartlarında o zihniyet çökerdi osmanlı ümmetçi bir devletti...
azadiperest
19.05.2008, 00:46
osmanlı : talan zulum kan ve vergiiiiiii
magirus_deutz
19.05.2008, 00:58
faşizme kurban giderdik... kılıç zoruyla milleti müslüman yapardık.... akla ilk gelen bunlar...
işin aslı osmanlı medeniyet demekti...ama bazı arkadaşlar katliamlardan bahsetmiş.bakın arkadaşlar dünyada güç uğruna en az katliam yapan millet bizim milletimizdir.oturun tarihi okuyun.yok fatih şunu katletmiş yok murat şunları kılıçtan geçirmişçlütfen tarihimize kültürümüze sahip çıkalım.nobellik yazarların vatanına katil deyip ortalarda dolaşması gibi birşey bu yaptığımız.emin olun osmanlı zihniyetine sahip çıkabilseydik yine krallara taç giydiren millet bizdik.bugün bize dayılanan avrupa ülkelerinin hiç biri bunu yapamazdı.avrupa birliği bile biz olmasak olmazdı.fransayı italyayı avusturyayı kim kurtardı birbirinin zulmünden tarih yazıyor.....
muratcan25
20.05.2008, 00:49
biz AB ye değil, AB bize üye olmaya çalışırdı Kesin bu olurdu bence
osmanlı gibi monarşiyle yönetilen insanların kul olarak görüldüğü bir devleti hala özlemle anmak ne saçmalıktır.
lazkanki
23.05.2008, 15:07
Tüm dünyayı medeniyet,medrese ve teknolojiyle tanıştıran Osmanlı Devleti bugüne gelebilseydi; Bilimadamlarımız parasızlıktan,fon bulamamaktan usanıp başka ülkelere gitmezdi.Türk insanı dünyanın genetik olarak en zeki insanıdır.İmkanlar kısıtlı olduğu için ülkesini terk eden bilimadamları gittikleri ülkelerde harika buluşlar yapıyolar dikkat ettiyseniz.Osmanlı Devleti döneminde çağın gerektirdiği şartlar içinde bazı kıyımlar olmuştur ama çokda abartmanın gereği yok bunu.500 yıl önce milyonlarca km2 toprağı zapt altında tutmak ve neredeyse her karışında aynı adaleti uygulamak her babayiğidin harcı değil.Durum böyle oluncada bazı isyanları bastırırken kan akması doğaldır.Osmanlı Padişahları gayet iyi eğitimli gayet inançlı ve adil insanlardı. Osmanlıdaki adaletin ve özgürlüğün binde biri yok şuan dünyada.Osmanlı fetih yapınca makul bir vergiye bağlar ve insanların huzur içinde yaşamasına çalışırdı,oysa günümüzde abd işgal ediyo sömürüyo ve katliam yapıyo.Ve hiç utanmadan insan haklarından ve demokrasiden ahkam kesiyo.Osmanlı dünyaya 500 yıl hükmetti ama adaletli bir şekilde.Zaten bizden başka atasını dedesini hain ilan eden toplumda yok dünyada.
osmanlı bitmişti bitmiş bir zihniyeti almak bizi daha erken bitirirdi
deja vu ya katılıyorum çünkü bende aleviyim
marenostrum
31.05.2008, 00:31
osmanlı kendi zihniyetine sahip çıksaydı yıkılmazdı zaten bu yüzden osmanlı olsaydı bile darma duman olurdu . yaşasaydı bu devirde ancak 3. sınıf gelişmemiş mısır tunus libya fas vb gibi ülkelerden gram farkı olmazdı olurdu diyenler at gözlüğü takanlardır .
maviyurt
05.06.2008, 02:42
Hadi canım sende!
Hırsızlık, düzenbazlık, üçkağıt, torpil Osmanlı'dan mirastır bu topraklara.
Kundaktaki çocukların devletteki mevkilerinin nasıl belirlendiğini anlatsam tek örnek olarak Osmanlı'nın bu yüksek (!) ahlakını anlatmaya yeter.
bence hırsızlığı,hortumculuğun,düzenbazlığın,torpilin,ah kam kesmenin v.b daha birçok ahlaksızlığın anlamını,ne olduğunu bile bilmezdik değilmi?ama dikkat edin Osmanlı anlayışından,zihniyetinden bahsediyorum,şeriat düzeninden değil...
bayerezber
07.06.2008, 13:40
Sevgili maviyurt,
Görüyorum ki anketler bölümünde,mesaj yazımlarında genellikle kişilerden alıntı yaparak mesajları cevaplıyorsun.Konu hakkında ki görüşlerin yerine aksine kişilerin düşüncelerini yargılamakla meşgul oluyorsun ki bu durumda ortamı germeye götürüyor.Lütfen bundan sonra alıntılarla değil sadece konunun kendi başlığına uygun mesajlar yazıznız.
Saygılarımla
dunyanın kralı bız olurduk .kıseye usaklık yapmaya zorunda kalmazdık
şeriat düzeniyle osmanlı zihniyetini birbirinden ayıran arkadaşı buradan tebrik ediyorum bu analizi yaparken hangi kaynaklardan yararlandın çok merak ettim...
durum berbat olurdu ben TÜRKIYE CUMHURiYETiNDE memnunum selamlar
osmanlı ruhunu yeniden istiyoruz
welat mameki
24.08.2008, 14:18
"Bu adem pek havf edilecek bir ademdir, her ne murad ederse elinden gelür, böyle kimselerin bakaası caiz değil" siz bu zihniyeti mi istiyorsunuz? tek kelimeyle muhteşemsiniz! 4. murat hazerfen çelebi için söylemiş o cümleyi ve cezayir e sürgün etmiş. o bagnaz sığ fikirler arasında sadece sultanım çok yaşa demek düşer size. ayrıca bu kadar rahat yazı da yazamaz düşüncelerinizi de beyan edemezsiniz.(günümüzde de etkileri devam ediyor içerideki aydınları düşünürsek çok fazla bir şey degişmemiş sevinebilirsiniz!) ve yine ayrıca bilgisayar şeytan icadıdır kullananın tez boynu vurula! ileri atılacak adımlar yasakken nasıl dünyaya hükmedeceklerdi? cengiz han çok mu basarili oldu? tarih işte kan dökülür toprak alınır ezilenler degişmez hükümdarlar degişir. sonra yine... ve sonra yine..
creativeayhan
24.08.2008, 14:59
Doğru söze ne denir
HeZaL*62
24.08.2008, 15:09
bayanlar yüzünden topraklarını sattıgı icin. Bence bugun degil dün bile olamazdı.Eger sahip olsaydık basta baska devletlere bagımlı olurduk, Mondros ateskes anlatmasındaki gibi Osmanlı devleti fiilen sonra ererdi... 7. madde.Hatta bişey diyecegim Osmanlı devleti cok bile yasamıs.
sistemden şikayat çalışmadığından, kuralları ha var ha yok. kişilere göre herşey mümkün, çalışan bir osmanlı sistemi daha farklı olabilirdi... geçmişe mazi derler
mısri kız
26.08.2008, 11:41
Düşünmek istemiyorum!
bizler kendimi ruhumuzu ne zaman kaybettik aslında bu soru sorulması daha uygun olurdu biz türklerde ne zaman banenecili başladı o zaman yıkılmaya başladık eskiden herkes bir birinin yardımına koşardı hiç kimse sokakta veya aç uyumazdı bu dönemlerdeki gibi yada şu şekilde düşünün osmanlıda dervişler çok önemliydi hükümdardan sonra ikinci adamdı hükümdürın akıl hocasıydı dervişler 18. yüzyıldan sonra bana bi derviş söleyin yok çünkü bu dönemlerde banenecilik başladı bir birinin yardımına koşmadı kimse herkes kendisini düşünür oldu bizler hala bu zihniyetle gidersek çok yakında bizlerde yok olacağız
Ankette açıklama yok ama gelişme dönemini kapsıyorsa a şıkkı.
[ву•КєявєĿд67]
31.08.2008, 13:23
alpplayboy
01.09.2008, 23:47
sadece şunu söyliyim dünyanın en azından yarısı bizim olurdu :D
asi nerden biliosun iskence ettiklerini o zamanda yasadinmi sen...
walla millet öyle seyler yazmiski simdi agizimi acsam en kötüsü ben olurum ondan susuyorum...
ve bazi yazilanlari hic hos görmüyorum ve osmanli torunu oldugum icin gurur duyuyorum...
Yinede Saygi duyarim.........
rojhatwelat
06.09.2008, 14:12
osmanlı geçmişi şuanın amerikası
lincoln_2144
10.09.2008, 16:42
olabilseydil bilseydik
martin80
12.09.2008, 16:44
buna yanit vermek zor olur ama Osmanl nin cok da iyi seyler yaprigini söylemek mümkün degil. Osmanli aslen toprak yönetime dayali bir sistem uygular. Vergi hukukunu da bundan alir. Kendi iicinde bir hiyerarsisi de vardir. Bir cok muglak ve belirsizlikleri de vardir. Mali götürenler gene kendi iclerindeki vasifli olanlardir. Yani bir zümreden bahsediyorum. Bugün nasil burjuvalar ise onlar da o dönemin feodalitesindeki burjuvalardir. Bundan o dönemde yalin bir burjuva sinifi oldugu anlasilmasin. Bu konuda daha detayli bilgilenmek isterseniz ancak DR. H. Kivilcimlinin Osmanli Maddesi I-II yi okumaniz gerekecektir. O zaman Bu dönemde Osmanli zihniyet mi, olurdu yoksa daha farkli bir durum mu daha net anlasilir. Kaldi ki aslen bugün Osmanli zihniyetini bir bölümü halen merkezi anlamda vardir!
Ayrica bazilari kendilerini Osmanli soyundan(Zümre) geldigini saniyor. Kendimizi kandirmayalim, Osmanli Türk soyu olmakla birlikte, beylikler döneminde baska boylardan gelenler(Türk Boylar) de vardir. Osmanli bu beylikleri kendisine katarken sanildigi kadar da iyi davranmamis. Katliamlar olmus ve ancak daha sonra Osmanliya boyun egmek zorunda kalinmis. Örnegin Karamanogullarina etmediklerini birakmamis. Bu yüzden halen yasayip Karamanoglu soyundan gelenler Osmanlilari asla sevmezler. Ve kendilerini saf Türk olarak görürler, ki dogrudur da! Osmanlinin ise melez bir topluluk oldugunu ifade ederler, bu %100 dogrudur. En basit örnek Orhan Gazi`den baslar ve devam eder. Yani esler genelde yabancidir.
Bu yüzden hükümdar ailesi ile osmanlida yasayan halki ayni kefeye koyamayiz. Bu baglamda gercekten Osmanlidan geldiginizi ispatlarsaniz o zaman Osmanlisinizdir. Bu da sizi melez olmaktan kurtarmaz. Unutmayiniz ki melezligi kötü anlamda kullanmiyorum, ancak saf Türklük konusunda iddiali iseniz dikkat etmeniz gerekir...
Tavsiyem Osmanlinin ve Türklerin Islamiyeti kabul etmelerinin gayri resmi tarihine bir göz atmaniz...
saygilar
zencefil
21.09.2008, 01:58
bence tatile giderdik .)
sancakbey38
26.09.2008, 21:57
Osmanli zihniyetine sahip ciksaydik su anki dökülen kanlar dökülmezdi vede insanlar hala birbirlerine saygili olurlardi.kimse calmazdi.
kelebek_06
28.09.2008, 07:56
Sorunun cevabı çok basit.T.C kurulalı kaç sene olmuş ? 85 sene...Birde Osmanlı'nın kurulduğu andan sonraki ilk 85 senesine bakalım :):)
Cevap ortada değilmi? :) Ama Osmanlı'ya, atalarına söven bu gençlikle sahip çıkılması imkansız...
umutlanmak
10.10.2008, 19:09
Lale devrinden söz edersek,Alevilere yapılan baskılardan söz edersek,istemezum
Devletin devamlılıgı için her sey yapılabilinir.Kimse devlette önde olamaz tabiii millettende....
crazyinlove
19.10.2008, 12:22
dejavu görüşlerine saygım var ama osmanlı devletidir,imparatorluğu değil.(sen böyle demedin farkındayım)imparatorluklar gibi yakıp yıkmamıştır,sömürmemiştir,tarumar etmemiştir.hele hele osmanlıyla barbar kelimesi birbirine çok uzaktır.çok fazla alevi,kürt,çerkez,macir,tatar kökenli arkadaşım var ve niceleri... Hiçbiri osmanlıyı senin gibi hunharca eleştirmedi.sabit fikrinden kurtulup biraz daha geniş bir araştırma yapman dileğiyle...
kesinlikle katılıyorumm sana eline sağlık kardeşm...eleştmedn öncee birazcık araştıralım vee doğrularıı bulalım yalanlara kanmaylımm osmanlıı imparotorluğu gibii bir başka devlet olamaz....olmyıckta...
:)Tatil seçeneği içlerinden en doğrusu :)
Kötü yanlarının yanında tabi :)
Arkadaşlar osmanlı tarihini iyice incelemenizi tavsiye ederim...
Ben Tarumar diye isaretledim.
Osmanli devam etseydi...!
Bünyesindeki sömurgeler ya tamamen asimile edilmis olcakti.
Yada sömurgeler bagimzizligini kazanmak için mücadele eder durumda olcaklardi.
Sonuç Tarumar.
:) AB felam size üye felam olmazdı arkadşlar biraz ciddi olalım şimdi :) Yine biz onlara üye olmak için kendimizi yırtardık kanısındayım :) Tarumar Olurduk dedim...
osmanlı devam ediyor olsaydı. AB diye bi birlik de olmazdı,, . kendi topraklarımız olurdu. şuan amerikayı almak için sefere çıkardık mehter marşıyla.. hey gidi günler heyyy.. :D
ayrıca osmanlı öz türk boylarındandır. padişahların fethettiği ülkeden cariye alması bunu bozmaz. kimki padişah soyundan gelmiş onlarda melezlik olabilir. gerisi türktür türk..
benim anket cevabım: yaz tatili için toprağımız olan sevillaya giderdik dir.
bayerezber
23.11.2008, 19:58
Lütfen alıntı mesajlar yaparak cevaplamaya gitmeyelim. Ayrıca alıntı mesajlar üzerinden de ortamı germeyelim.
martin80
28.11.2008, 08:34
hala Osmanlinin cok iyi oldugunu ifade edebn hatta bazi milliyetci düsünceler bile var. Burada bir Milyon kere gercekleri kanitlariyla sunsam, kemiklemis dar kafalar, betonlasmislar olmaktan kurtulmak istenmiyor. Bu toplum birileri anlatsin biz dinleyelimi pek seviyor. Bu yüzden kulaktan dolma her sey onlara cok cazip geliyor.
Degisin artik
saygilar
sarıkanarya43
13.12.2008, 15:33
ah OSMANLI ah keşke OSMANLI zamanında yaşasaydıkta şu ahir zamanda olmasaydık
koçero_antiağa
26.12.2008, 11:22
mustafa kemal t c, yi neden kurdu...ilk önce buna cevap verin,,sonra isteyen osmanlı sevdasına devam etsin.
osmanli devleti o kadar büyük olsaydi dagilipta bu hale gelmezdi madem o kadar büyüktü neden sömürgelerine amerika gibi yapmadi sadece harac alip dünya yi idare etmeye calisti arti padisah esleri ve vezirleri neden hep hiristiyandi bunuda sorgulayalim bu nedenden dolayida yapilanlar ortada sonuc paramparca bir devlet
antifem_k
05.01.2009, 16:14
tarumar olurduk. zaten genç osmanlılar iktidarda ve tarumar olmuşuz...
osmanlının son dönemlerinde memleket diye bişi kalmamıştı her taraf işgal etmişti
herhalde ingiltere sömürgesi gana gibi olurduk ingilizlerden daha iyi ingilizce konuşan ganalılar adamlar sipariş vermek için ingiltereden ganayı arıyorlarmış düzgün ingilizce onlar konuşuyor deyi memleket diye bişi kalmazdı işgal kuvvetleri ülkedeydi zati ne olacak bizde vatansız insanlardan olurduk
sessizmit
26.01.2009, 01:02
osmanlının doğuşu ve gelişme dönemindeki zihniyetle hareket etseydik eğer yaz tatilim için toprağım olarak kalmış olacak ki tabii ki hayal işte oraya tatile yani barcelona ya giderdim ancak çöküş dönemindeki zihniyetle de gidecek olsaydık galiba ülkemiz içinde bir azınlık gibi yaşardık
En önemlisi kürt ve ermeni sorunu olmazdi..
osmanlı sadece istanbula değil anadoluya sahip çıksaydı asker deposu olarak görmeseydi durum daha farklı olurdu gibime geliyoo
gümülcine
14.03.2009, 14:24
tarumar olurduk tabiki
RasyoneL''
15.03.2009, 03:40
700 yıllık Osmanlı tarihinde resmi kayıtlara geçen suç unsurları (cinayet,gasp,hırsızlık v.b.) 400-500 gibi cuzi bir rakamla sınırlandırılacak kadar azdı.Oysa ki 85 yıllık Cumhuriyet tarihimizden günümüze kadar işlenen suç miktarı :) maalesef milyonlarca...Osmanlı imparatorluğunun adil,tarafsız,caydırıcı bir yönetim politikası vardı...ki zaten adil olmasıda bu devletin 700 yıllık bir saltanat sürmesinin en büyük nedenidir diye düşünüyorum.
OlurdaBirgün
15.03.2009, 04:19
Arkadaşlar açıkçası çok derin bir konu kısaca özetlemek gerekirse Osmanlının duraklama devrine kadar olan politikası olsaydı onu desteklerim gerçek Osmanlı politikasıda odur zaten duraklama devrinden sonrası batılı ajanların içimize sızıp ülkeyi karıştırması ilimden ayrılmamış gibi onlarca neden yüzüne toprak kaybedilmiş ve imparatorluk çökmüştür oysaki yükselme devri mükemmeldi ve gerçek Osmanlıydı ne zamanki yabancılara kapımızı açtık ve içimize sızmasını önlemedik onlara uyduk ardından koskoca imparatorluk çöktü ama yükselme devrindeki Osmanlı olsaydık biz Ab ye değil Ab bize üye olmak isterdi. Saygılar vesselam ...
cammador42
15.03.2009, 05:40
osmanlı hakkında yorum yapmak ne benim ne de başkasının haddine düşmemiştir....
okckilinc
15.03.2009, 09:12
osmanlı zihniyeti şu zamanda işe yaramazdı söyleyeyim.
ibrahimdogan
20.03.2009, 22:15
himayemiz altında cok devlet olucagı kesindi
loykecal
24.03.2009, 15:47
osmanlı türküye zihniyeti ne fark var ki bildğimizi okuyoruz veee durumumuzda ortada
AB bize gelirdi ne olack çünkü güçlü olan biz olurduk
ben_sana_mecburum
01.04.2009, 11:05
Bence burda bu konuyu tartışmak yerin var olan Türkiye Cumhuriyeti'ne nasıl sahip çıkabiliriz bunu tartışmalıyız. Ne diyor büyük önder:"Bana değil parmağımın gösterdiği yere bakın."
ultraslan20
01.04.2009, 16:29
Ah keşke OSMANLI gibi olabilsek
mturhan72
12.05.2009, 07:44
arkadaşlar, osmanlının artıları ve ekileri vardı. artısı "gerileme döneminden bahsetmiyorum" osmanlı şimdiki osmanlıya şeriata dönmek isteyenler gibi sadece dine önem vermemişdşr. ülkemizde şu an okuldan çok camii olduğunu hepimiz kabul edriz herjalde. hatta, dünyada ülkemizi bu konuda tek geçerim. bizim osmanlıya şeriata dönmek isteyen yobazlar her yere camii yaparak gençlerimizin sadece din üstünde yoğunlaşmalarını sağlıyorlar. osmanlı ise cami yaparken yanında medrese yaparak bilime de önem vermiştir. medreseler din eğitimi yanında çağdaş eğitimde veriyordu. Eksilerine gelince :) saymakla bitmez. En önemlisi, kendi kardeşini öldürtebilen kişiye " neden ne olursa olsun" ne saygı duyarım ne de güvenirim.
black death
22.06.2009, 11:08
biz AB ye değil, AB bize üye olmaya çalışırdı :)
vB v3.8.1, ©2000-2009, Jelsoft Ent. Ltd.