Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye Diş Ilişkilerde Hangi ülkeye Güvenmeli??GERÇEK DOST KİM?
sarkyildizi65
08.02.2008, 13:41
ARKADAŞLAR KUTUPLAŞMAYA HIZLA GİDEN DÜNYADA KİMLE DOS OLMALIYIZ??Kayitli ve aktif üyelerimize özel! (Kayitli ve aktif üyelerimize özel!)
gamzelimm
08.02.2008, 14:27
hicbiriyle !!! turkun turkten baska dostu olmaz
Fatos_Rockci.
08.02.2008, 18:25
türkiyem hic biriyle dost olmamali..!!!!
anket icn tskler..
Türkiye ile hiç bir devletin dost olmak için çaba sarfetceğine inanmıyorum ama iran rusya çin derim ben..
By_alamet
19.02.2008, 15:41
tarihe bakarsak türkün türk den başka dostu olmadığını görürüz zaten
magirus_deutz
19.02.2008, 22:22
tayyip müslüman devletlerle iyi anlaşır...
samsunluibo
23.02.2008, 14:25
türkün türkten başka dostu olmadığı tarihte çok görüldü avrupa ülkeleri ve abd zaten arkamızdan dolap çeviriyo araplar kurtuluş savaşında iki metre toprak için bizi sattı çinli zaten sevmez bizi orta asya türk devletleride bir öyle bir böyle biz boşverelim diğerlerinide yükselmek ve ilerlemek için teknolojimizide sigaramızıda kendimiz üretelim
redwarrioran
23.02.2008, 14:43
kutuplaşmanın yaşandığı bir zaman dilimi içerisinde yapılması gereken bir birliktelik olur ama bu birlikteliğin neye ve ne için yapılacağını iyi belirlemek gerekir. son süreçte ğerçekleşen bbir çok şey zaten türkiye için iç açıcı değil ,fakat bunu bizim taplumumuz bir kere kabul etmiş durumda insanlara sınır ötesi öperayon var diyorlar sonrasında tekeli özeleştirip, türbanı geçiriyorlar yanı yapmak istediklerini gertürlü başka bir şeyi öne sürüp arka taraftan işlerini yürütüyorlar olması gereken bir emperyalist mücadeledir bunun için öcelikle işçi sınıfıyla bütünleşmek gerekir ve sonrasında bu ülkenin yapması gerekenlerden bir taneside kendi iç işleyiş sorunun çözümlenmesi gerekir.....daha bir çok şeyde söylene bilir....
herneiSe.
23.02.2008, 23:08
Hiçbirine güvenilmez, bi bakarsin güvendigin daglara karlar yagar..
Devletlerin dostu olmaz karşılklı çıkar ilişkisi olur ama dengeler iyi sağlanmalıdır. Bizimkiler Amerika'ya gittiler İran gazımızı kesiverdi. Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk'ün Fransa ile ilişkilerine bir bakın derim ben. İngiliz'ler ile Fransız'ları birbirine düşürmüş, önce savaştığı Fransız'lardan sonra askeri yardım olarak uçak almıştır hemde bedava. Kurduğu Balkan Antantı'nda Yugoslavya ve Romanya ile Yunanistan diğer ülkedir.Sadabat Paktı'nı İran, Afganistan ve Irak ile imzalamıştır ki O dönemde Irak Kralı Gazi bin Faysal dır yani 1. Dünya Savaşında isyan eden Mekke emiri ve büyük şerifi Hüseyin'in torunudur. 10 -15 yıl önce savaştığı devletler ile dönemin koşullarında müttefik olmuştur.
hicbiriyle !!! turkun turkten baska dostu olmaz
kendini direkt yalnızlığa itiyon. ama yalnızlık Allah'a mahsustur.
Günümüz dünyasında hangi ülke olursa olsyn tek dost paradır. ne kadar paran varsa o kadar dostun olur....
ne Ab ne ABD ,ne ARABİSTAN nede İRAN ,türkün türkten başka dostu yok,gerisi hikaye........
demiralay
15.04.2008, 13:35
Türki cumhuriyetler ve islam ülkeleri ama tabiki bizim çıkarlarımız doğrultusunda, onları biz yönlendirmeliyiz
D-8'İ HAREKETE GEÇİREREK BAŞLAYABİLİRİZ MESELA
"turkun turkten baska dostu yok"bu bana biraz kabilecilik gibi geliyor.dunyaya dost gozuyle bakarsan dunya sana dost olur.
desperadonur
18.04.2008, 05:06
rusya ile anlaşması olmayan türki cumhuriyetler olabilir bence
zalimyar
18.04.2008, 22:05
Devletlerin dostu olmaz karşılklı çıkar ilişkisi olur ama dengeler iyi sağlanmalıdır. Bizimkiler Amerika'ya gittiler İran gazımızı kesiverdi. Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk'ün Fransa ile ilişkilerine bir bakın derim ben. İngiliz'ler ile Fransız'ları birbirine düşürmüş, önce savaştığı Fransız'lardan sonra askeri yardım olarak uçak almıştır hemde bedava. Kurduğu Balkan Antantı'nda Yugoslavya ve Romanya ile Yunanistan diğer ülkedir.Sadabat Paktı'nı İran, Afganistan ve Irak ile imzalamıştır ki O dönemde Irak Kralı Gazi bin Faysal dır yani 1. Dünya Savaşında isyan eden Mekke emiri ve büyük şerifi Hüseyin'in torunudur. 10 -15 yıl önce savaştığı devletler ile dönemin koşullarında müttefik olmuştur.
çünkü o ATATÜRK. o geleceği gören büyük lider. balkan antantını ve sadabat antantını imzalayarak sınırlarımızı güvence altına aldı ve 2.dünya savaşında zarar görmedik
paflogonia
19.04.2008, 16:54
Kayitli ve aktif üyelerimize özel!
Güvenmemiz gereken işte bukadar.
oZGuRYaSaM62
20.04.2008, 09:46
hiçbiri....
Türkiyenin Bence Kimseye İhtiyacı Yok Ama İlledeOlacak Derseniz Türk Ülkelerden Yardım alması bence En iyi Olanı olacaktır
Devletten Devlete Dost Olmaz. Ancak çıkar Ilişkisi Vardır. Bu Nedenle Dostluktan Bansedeceksek önce Kendi Devletimizi Dost Olarak Görmeli Ve Onu Yüceltmek Için Ona Dost Olmalıyız.
walla hiçbir şıkkı olsaydı onu derdim.
behramaydar
22.04.2008, 18:10
türkün türkten başka dostu yoktur.
mmmuhittin
26.04.2008, 11:32
aslında Türkiye'nin tek başına dostu yok. ama toplu dostluk avrupa birliği olabilir
Leanderturm
26.04.2008, 12:12
anlayin artik anlayin türkün türkten baska dostu yok!!
KIZIL ELMA
paflogonia
26.04.2008, 12:15
Çevremizde hangi devlet varki bizim toprağımızda gözü olmayan.Sıralanmış hiçbir ülkeye güvenmemeli:Lakin temkinli olarak hepsi ile işbirliği içinde olunmalı.Aksi takdirde kendimizi savunmasız bırakırız.İletişim olmazsa olmazdır.
karakutu70
26.04.2008, 13:14
gerçek dost turki cumhuriyetleridir ve abd dir cunku dunya onun ekseninde biçimleniyor , 1. dunya savasini 2.dunya savasini abd biçimlendirdi
dereligarib
27.04.2008, 19:49
hiçbiri. uluslararası siyasette dostluk ve güven olmaz. sadece menfaat ilişkileri vardır
acıesenyel
29.04.2008, 23:18
diger türki cumhuriyetleri diyecegim ama şunu da biliyorum ki türkün türkden başka dostu yok bizim birlik olup bu sorunu çömemiz lazim. Bizim türkiye olarak hiç bir ülkeye hiç bir konuda ihtiyacımız yuk ama bu devleti yediler bitirdiler sattılar halada yiyorlar.Sagin petrol solun petrol senin ülkende yuk buna inanıyormusunuz ben buna gülüyorum sadece :)) her yerimiz maden ama çıkaramıyoruz neden baştaki biri bir antlaşma imzalamış bilmem kaç yıl çıkaramazmısız ama biz çıkarma hakkını alana kadar madenler satılıyorrr offfffffff offfffffff öfkem çok büyük çokkkk daha çok söylenecek söz varda kimseye hiç bir ülkeye güven yukkkk......
kozveran19
01.05.2008, 22:03
kurtuluş savaşında altın ve bileziklerini veren toplumlar.pakistan afganistan türki devletler
larouxx81
01.05.2008, 23:37
valla arkadaşlara katılıyorum bizim dostumuz yok sadece tc yi bölmek için ugraşıyolar
paphlogonia
04.05.2008, 03:33
kendine güvensin yeter kimseye ihtiyaç yoktur..
genel3081
06.05.2008, 09:31
tarih göstermiştirki dostluklar menfatlar üzerine kurulur
türkiye menfaatini aramalı
genel3081
06.05.2008, 09:32
bu anlamda menfaati avrupa dadır
asyadadır afrikadadır
ama türk cumhuriyetleri ne bakış farklı olabilir
türkiye gelismek icin kesinlikle ab ye girmeli. bu nedenle ab ye güvensin diyorum.
bize bizden başka dost olmaz.
onlybig_fenerbahcem
07.05.2008, 09:03
babana bile güzenmicen ne ülkesi....
yusuf_tugay_ahmetcan
20.05.2008, 23:44
türkün türkten başka yoktur dostu hep arkadan kuyumuzu kazarlar herzaman topraklarımızı paylaşmak için bekliyorlar ama bizler türküz ve türk olarak ölürüz eyer vatan varsa bu nica mehmetciğin kanıdır bunu kimseler yıkamaz biz türküz ve kanımızın son damlasına kadar vatanımızı savunuruz eyer bir tehlike olursa tabi
burcukgr
21.05.2008, 19:44
bence de hiç biri zaten çoğu bizi yok etmeye çakışıo
Absolut35
23.05.2008, 01:07
Türk'ün Türkten başka dostu yoktur.
bozkurtmustafa
01.06.2008, 22:11
sağolun kardeişim
geylanii
02.06.2008, 23:09
Türkün Türkten başka dostu yoktur sözünden ziyade,Yüce Allahın;''sadece mü'minlerin birbirinin kardeşi olduğu'' emri benim için daha önemlidir.
Ben İslama tabii olduğum için değil aynı ırktan olan kişi Annem Babam bile olsa Müslüman değilse TANIMAM.!
vesselam.
Diğer Türk Devletleri (orta Asya)
okkobaba
07.06.2008, 15:33
normalde ülkemizin güveneceği etrafta dostu yok fakat bizden uzakta olan ülkeler yakınımızdan daha güvenilir. AB bunun örneği olabilir
Türkün türkten Baska dostu yoktur bencede kaba ne yani kendi Ülkenin icine kapan kapilarini hekese kapat nereye kadar Devletler arasinda cikar iliskiler olur buna görede anlasmalr yapilir ama DOSTLUK yapilmaz.Dost devlet yoktur Bir zamanlar Amerika dostumuzdur diyenler vardi KIBRIS savasinda gördük dostlugunu.
virus_571
14.08.2008, 01:12
bence uzak doğu ülkelerine güvenmeli
aslında türkün türkten başka dostu yok...rusya çin ve iran işimize yarabilir gelecekte dostluk ilişkilerimiz bozulmamalı.....
bu işin özünde bu vardır kimse kimseye güvenmemeli politik unsurlarda dostluk değil çıkarlar ön planda olmalıdır öyle yanımıza bi devlet alalım yola çıkalım gibi bir mantık olamaz sonuçta politika yalan söyleme sanatıdır bizde her güçlü devlet gibi gerektiğinde çıkarlarımız için müttefiklerimizi harcamalıyız..
türkiye cumhurriyetinin düsmani cok ama dosru yok
nebulaking
19.08.2008, 14:44
Google videosu nasıl ekleneceğni bilmediğim için linki oyuyorum bence aslında böyle bir oluşum mutlaka olmalı.
TurkBirDev2017 (Kayitli ve aktif üyelerimize özel!) Mutlaka Linke Tıklayıp seyretmenizi tavsiye ederim.
biliyoruz ki siyasette ne tam dost vardır ne de tam düşman.o günün şartlarına göre nasıl gerekiyorsa o şeklide davranmalıyız.
fatoş_CHE
20.08.2008, 21:41
hiçbir ülke başka bir ülkeyle dost olmaz ancak arada çıkar vardır. en çok çıkarı hangi devletten sağlıyosak onla çok iyi dost havası verir, ortaklık bozulursa başka bi devletle yina çıkarlarımız için dost olurus....ama yinede RUSYA seçmem gerekirse....!!!
a,b vede son şık. Ayrıca avrupa birliği. Dış işlerinde başarılı olabilmek için hepsini aynı anda idare etmesini bilmeliyiz.
alpplayboy
01.09.2008, 23:44
Türk'ün Türk'den başka dostu olmaz...! Türk milleti hiç kimseden korkmazki ! neden dosT olma gereği duysun tek başımıza yeteriz eveALLAH = )
hopeful_
02.09.2008, 20:32
bence daha güçlü devletlerin yanında olmalı ama güvenmemeli
att105 e katiliyorum. Disiliskilerde siyah beyaz, dost düsman olarak düsünemezsiniz. Ama elbette her devletin yönlendigi belli alanlar vardir. Türkiye icin Avrupa birligine yönelmesi en dogru adimdir bence. Elbette bu AB'nin ardinda tökezlemek degil, onlarla ayni göz hizasinda politika/siyaset yapmaktir.
Titsi
kocero73
04.09.2008, 10:17
Bence türk'ün türkden başka dostu yoktur. Türki Devletler daha önemli kılınmalı
_SeRKaN_
04.09.2008, 10:22
birçok ülke ve birlik TÜRKİYEnin askeri gücünden dolayı yag cekiyor ama inanmamak lazım o tür şeylere...Anketteki bir çok ülke ile müttefikiz, SHANGAI EKONOMİ BİRLİĞİ ile bizim alakamız yok zaten, diger ülke ve birliklerlede ekonomik acıdan dost olmalıyız en iyi dış politika budur kimseye zıt gitmiceksin.
Rusya ve Çin olarak düşünüyorum.
rojhatwelat
06.09.2008, 14:22
abd ve rusya
katre-sbt
07.09.2008, 18:37
tarih bize göstermistir ki develetler birbirleriyle dost olamazlar, ülke çikarlari dogrultusunda ne istedigini bilerek, bagimsizligi ve toprak bütünlüğünden ödün vermeden çesitli ittifaklar yapilabilir. dayatmalarla veya zorunluluktan yani gebe kalindigi için degil karsilikli ülke çikarlarini koruyarak yapilan anlasmalarla ittifaklar olmali. sonuçta her ülke kendi bagimsizligini ve gücünü, kendine yetecek büyüme ve gelismeyi saglarsa elinde tutabilir...
forevervolkan
17.09.2008, 15:55
+++++++++++++++++++++++++++
TÜRK ÜN TÜRK TEN başka dostu yoktur..
dış ilişkilerde kendine güvenmeli hiç bir milleetin hakkına tecavüzde bulunmadan kendi durumunu ön planda tutmalı ve aynı gayeyi taşıyan devletlele işbirliğinde bulunmalı dır
**Fatality**
05.10.2008, 11:09
valla hiç bir dış devlet türkitenin dostluğunu istemez dünya üzerinde türkleri seven bir ırk daha tanımadım onlar kürtlere dua etsinler kürtler sayesinde ayaktalar bugüne kadar
umutlanmak
10.10.2008, 18:54
ABD ve AB olmasına kim olursa olsun
TÜRKÜN TÜRKTEN BASKA DOSTU YOK.Hiç bir devletle güvenmemeliyiz
yabanciyar
18.10.2008, 00:23
çin le anlassak turkiye icin daha iyi olur
çin gitgide buyuyor ve yakin bi zaman içinde dunya devi olabilme ihtimali yuksek.
dunyada butun yatirimlar oraya yapiliyor.
el emegi ucuz oldugu için buyuk sirketler oraya goç ediyor
ve bunun sonucunda çin halk cumhuriyeti buyuyor.
herşey menfaate göre dostluk yoktur
arkadaşlar ben illa şu bu dostumuz olmalı en güvenilir o diye bir şeye inanmıyorum
ülkeler arası dostluk diye bir şeye inanmıyorum ben stratejik olarak kim çıkarımıza gelirse onlarla işbirliği yapmalıyız..
bu böyledir diğer çoğu ülkeler de böyle yapıyor..
körü körüne dostluk olamaz bize zarar verdiğini bile bile..
ülkeler arası çıkar ilişkisi olabilir ancak..
tabi türk topluluklarının birbiriyle dayanışma ilişkisini hariç tutuyorum..
Simdilik dost olmak o kadarda kolay degildir parasi olan dostur parasi olmayan dost degildir
swat0685
02.11.2008, 16:43
Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur...
ihtiyar12
16.11.2008, 19:35
türkiye dışta da içte de kendine güvense yeter bence
kutuplaşmanın yaşandığı bir zaman dilimi içerisinde yapılması gereken bir birliktelik olur ama bu birlikteliğin neye ve ne için yapılacağını iyi belirlemek gerekir. Son süreçte ğerçekleşen bbir çok şey zaten türkiye için iç açıcı değil ,fakat bunu bizim taplumumuz bir kere kabul etmiş durumda insanlara sınır ötesi öperayon var diyorlar sonrasında tekeli özeleştirip, türbanı geçiriyorlar yanı yapmak istediklerini gertürlü başka bir şeyi öne sürüp arka taraftan işlerini yürütüyorlar olması gereken bir emperyalist mücadeledir bunun için öcelikle işçi sınıfıyla bütünleşmek gerekir ve sonrasında bu ülkenin yapması gerekenlerden bir taneside kendi iç işleyiş sorunun çözümlenmesi gerekir.....daha bir çok şeyde söylene bilir....
bu sendikalarlamı yapacağız bu birleşmeyi kardeş- ağaların yönettikleri sendikalarlamı,yoksa koltuklarına padişahlardan bile sağlam oturan sendika başkanlarıylamı birleşeceğiz.hadi sizde uyanın artık
sizait olduğunuz sendika varsa başkanını değiştirmeyi bi deneyinde görün emperyalizm nerde
darkblack06
16.11.2008, 23:17
Biz bize yeteriz kimseye gerek yok...
tesisatcı
02.12.2008, 12:36
Bu ulkenın topragında gozu olanlardan dost olmaz yukarıdakı yazılı ulkeler hepsı bu ulkeyı bolmek ıcın azmı caba sarfettıler
antifem_k
05.01.2009, 16:57
hee, zaten milletin işi gücü yok Türk düşmanlığı yapıyor. bu yüzden gelmişler dünyaya.
-ne iş yaparsın?
-Türk düşmanıyım...
var ya usta, hasta bunlar...
Bence asil soru su? TÜKIYE kimin deleti?Ülkede yasayan 70 milyon insaninmi yoksa bir avuc zengininmi devleti... Meseleye böyle bakildimi sorun rahatlikla cözülür.Daha düne kadar yunanistan düsmanimizdi birden bire dost olduk.Yarin tekrar düsman birileri tarafindan düsman ilan edilmesi isten bile degildir.O anki bir avuc zenginin cikarlarina uymasina bagli bu durum.En basitinden bugün basta bizim ülkemiz olmak üzere orta doguyu karistiran ABD dir.Bu durumu herkes biliyor.Yapabiliyorsa Türkiye ABD ye kafa tutsun.Olmaz cünkü bir avuc zeginin isine gelmez.Cünkü onlar ortaklar. selamlar...
Arkadaşlar selam, merhaba... artık kim hangisini kabulleniyorsa!
Ben Azerbaycan`dan formunuza katılıyorum. Kusura bakmayın belki, bırakın söyleyeceklerimi, bu foruma katılmamı bile hoşgörü ile karşılayamayanlar olabilir. Bunun için önceden özür dilerim.
Tarih sadece bizlere degil, tüm milletlere, halklara hep ders veriyor. Bu dersten sonuç çıkarabilenler, olayları sağlam kafayla yorumlayanlar, dün, bu gün ve yarın da dünyada söz sahibi olmuş ve olacaklar. Aslında onları söz sahibi yapan da, bir anlamda, ders alamayan digerleridir denebilir (yani bizler de maalesef).
Şöyle bir geçmişimize bakalım. Azerbaycan ve Türkiye devletleri arasında (tarihi devlet isimleri burda sıralamak istemiyorum) hep bu ve ya başka şekilde bir bağlantı olmuştur. Her iki taraf arasındakı ililşkiler, zaman zaman devlet büyüklerinin hatalarının kurbanı olmuş, ya da yine devlet büyüklerinin gayretlerinin sonucu olarak, ilerlemiştir. İşte ne zaman ki, bu ilişkiler zayıflamış, her iki taraf da kaybettiklerinin ne olduğunun farkına varmış, yeniden berpa etmek istediklerinde de bir çok kurbanlar vermişler. Bu kurbanlar, bize ilişkilerimizin ne kadar önemli, vazgeçilmez, nesillerimizin bu dünyada ayakta kalabilmesi için en önemli şartlardan birisi olduğunu tarih aracılığıyla hep hatırlatıyorlar. Maalesef bu sesleri duyamıyor, kendi içimizde çıkar davasına, büyklük taslamalarına o denli kapılıyoruz ki, bi uyanıyoruz haydaaa memlekette camiden çok sinagok ya kilise var, bi uyanıyoruz ki, haydaaa memlekette ana dilimizden çok yabancı dilde konuşan var, bi uyanıyoruz ki, milli ve dini kökenli tüm dygularımız, çağdaşlık perdesi altında mahvedilmiş, yok edilmiştir, ya da memlekette öyleleri yaşam tarzı belirliyor ki, kanlı düşmanlarımızdan özür dilememiz gerektiğini bile dile getirecek kadar yoğunlamışlar. Kısacası öyle bir duruma gelmişiz ki, TÜRK olduğumuz için, MÜSLÜMAN olduğumuz için artık utanıyor, digerlerinin karşısında sıkılıyoruz. Bazılarınız belki beni anlamaz, ama lütfen yurtdışına çıkmış arkadaşlarınızdan türk ve müslümanlara karşı konulan tavırları bir sorun. Anlatırlar, hatta belki de hayatının bazı anlarında kimliklerini bile gizlediklerini anlatırlar.
Ben dünyaya açıldığımda İNSAN olduğum için, MÜSLÜMAN olduğum için, TÜRK olduğum için, AZERİ TÜRKÜ olduğum için kururla kimliyimi haykırmak istiyorum, işte bu haykırışı ne BEN SİZSİZ YAPAMAM, ne de SİZ BENSİZ YAPAMAZSINIZ. Bu haykırış hepimiz için diger tüm çıkarlarımızdan önde gitmediği sürece, dostumuzu hep dışarıda arayacak, bu "dost"un elinde de hep eninde sonunda arkamıza saplanacak hain hancer olacak. Bakın, lütfen, ben burda kimlerise nedese suçlamak gibi niyet taşımıyorum. Hepimizin içinde sapı bizden olan baltalar var. Sadece diyorum ki, yeter kimliyimizden kuşkulandık, BİZ BİZİZ, BİZ TÜRKÜZ. Yeter artık dışarıda aradık, dışarıda aradıklarımızın hepsi bizim içimizdedir. Aramaya gerek yok. Biz işte bu yüzden büyük olabiliriz, çünki birlikte olursak birlikteliyimizde büyük olmamız için gereken her şey var.
Gramer ve fikir hatalarım varsa affınıza sığınıyorum!
Saygılarla AZERİ!
sessizmit
26.01.2009, 00:20
türk devletleriyle birlikte olmasını isterdim gelenek görenek dini inançlar ve düşünce yapılarımızın birbirine yakın olması dolayısı ile tabii ki
Bence hicbiri,yeryüzünde sinirlar kaldirilmaya calisilirken,bakin bizler neler düsünüyoruz böyle düsündügümüz sürece dostumuz olmaz zaten önce ülkemizde yasayan diger ulus ve azinliklarla dost olalim.
asilkaplan24
01.02.2009, 01:17
slmlar şahsi düşüncem öncelikle kendi içimizde tek bir millet olduğumuz düşüncesini kabuledebilirsek gerisi gelir diye düşünüyorum.Atalarımız 7 düvelle savaşırken yanımızda kim vardı kim yoktu? ve de şimdi bizim üzerimizden siyaset yapanlar kimler?sünnisi alevisi kürdü türkü beraber omuz omuza savaştık.Anlayacağınız türiye nin hiç birsafta daimi olarak yer alamayacağı kesin sadece atımızı yürütmek için bütün herkesle iyi diyalog için de saygın bir yerimiz olması gerektiğini düşünüyorum
YıLLardır BaLkanLarda bir birLik kuruLmasını önLemek için eLLerinden geLenLeri yapıyorLar . . FazLa bir şey demeye gerek yok sanırım korkmaLarını saqLicak kadar tehLikeyse bu . .
Türkün Türkten Başka Dostu Olmaz ....
gümülcine
14.03.2009, 14:33
tabiki orta asyadaki diğer türk devletleri
ibrahimdogan
20.03.2009, 22:21
bu devirde babana bile guvenme diye bi soz var...
önce kendi içinde türkler ve kürtler arasındaki barış ve güven ortamını sağlamalıdır. Sonra düşünürüz kime güveneceğimizi
kullaniciadi1987
21.03.2009, 21:23
hic birine guvenilmememli
bayerezber
22.03.2009, 12:11
Anket oylamaya kapandığından konu kapatılıp, çöpe gönderilmiştir.
vB v3.8.1, ©2000-2009, Jelsoft Ent. Ltd.