PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce türban yasası kalkması doğru mu?

ozanhasanozcan
08.02.2008, 07:44
ewt yorumları alalım...

bızde
12.02.2008, 21:43
Her uygulamanın kanunları var dır laik bir ülkede de yaşamak için din ve devlet işlerinin ayrılması gerekir yasamızda böyledir ama uygulamalar gittikçe saptırılıyor yakında türbansız bayanları devlet binalarına da sokmayabilirler...

Ahlam Asmar
13.02.2008, 20:46
Her uygulamanın kanunları var dır laik bir ülkede de yaşamak için din ve devlet işlerinin ayrılması gerekir yasamızda böyledir ama uygulamalar gittikçe saptırılıyor yakında türbansız bayanları devlet binalarına da sokmayabilirler...
Ben anlamiyorum, din ve devlet nasil ayriliyor? Islamiyeti yasamak isteyenleri ve yasamak istemeyenleri nereye koymak istiyorsunuz ve nasil yasamalarini istiyorsunuz??? Eger bir Ülkede din ve devlet ayrilirsa, o zaman o ülke'de ayrimciliktan ve icsavastan baska hic birsey olmaz.

bızde
13.02.2008, 21:13
türban yasası meclisten geçti üniversite ye türbanlı girilebilecek peki o okuldan mezun olan bayanlar yarın bir gün ben t.c devletinin üniversitesinden mezun oldum kamu alanında çalışmak istiyorum diyince ne olacak türbanlı bayanlar a yok efendim biz sadece üniversiteye girmeniz için o türban yasasını çıkarttık mı diyecekler? tabi ki de hayır ne olacak o bayanlar da haklı olaraktan devlet bünyesinde bulunan kamu hizmeti veren bir işletmede çalışmak isteyecekler bu sefer aydın kesim ve hilafet devleti kurmak isteyen kesim ayrılmış olacak asıl iç çatışma bundan sonra çıkmış olacak dostum bir de demişsin ki islamiyeti yaşamak isteyen nereye koymak istiyorsunuz demişsin ben halkların ve hakların kardeşliğinden yanayım kimsenin bir yere gitmesine gerek yok herkes bu ülkede yaşayabilir ama ben DİNİ Mİ BAŞ ÖRTÜMLE YAŞAMAK İSTİYORUM DİYEN İNSANA DA LAFIM YOK EĞER DİN BAŞ ÖRÜTÜSÜ İSE BENİM ANNEM AÇIK O ZMAN BİZ MÜSLÜMAN DEĞİLİZ din ve devlet işleride birbirinden ayrılmassa şeriat la yönetilmiş sayarsak bu ülkeyi türban yasasını çıkaran o siyasi parti liderleri ilk gün katli vacip diyerek öldürürler nedeni ise açık din anlamında haram sayılan işleri yapma.onun için işleri ne gelmez bu ülkenin şeriatla yönetilmesi bir de sana bir sorum olacak dostum hepimiz allah tarafından kusursuz yaratılmışızdır töbe haşa ALLAH bayanları baş örtülü yaratamazmıy dı? şu an t.c bulunan dinayetçe hoca kabul edilen hocaları toplayalım bir sure için hepsi ayrı ayrı yorum yapar hepsi sure yi farklı yorumlar daha din adamlarımız kendi aralarında uzlaşma sağlayamaz ken bence tartışmak yersiz diye düşünüyorum eğer EĞER KURAN-I KERİMDE BAŞ ÖRTÜSÜ İLE İLGİLİ BİR SURE VARSA BENİ AYDINLATIRSAN ÇOK SEVİNİRİM.BAZI İNSANA GÖRE TÜRBAN DİNİN ESASIDIR BAZI SINA GÖRE ÖNEMLİ OLAN KALBİN KAPALI OLMASI DIR ONUN İÇİN EN İYİSİNİ BİZİ YARATAN YÜCE ALLAH BİLİR HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR SAYGILAR...

yeerken
13.02.2008, 21:23
eger demokrasi,laiklik,inanç hürriyeti,insan hakları olacaksa evet kalkmalı.laiklik dinin teminatı deniyor ama islama baskı var.demokrasi var isteyen istediği gibi ğiyinir deniyor ama baş örtülülere yok,kimse inancından dolayı kınanamaz deniyor ama müslümanlığın emrini yaşamak istiyenler baskı altında tutuluyor.

Sêrxun
13.02.2008, 21:30
dogru birsey herkez istedigi seyi giymekte özgur olmali nasil kapalilar acik olanlara birsey demiyorum acik olanlarda kapalilara birsey dememeli esitlik hep olmali

bızde
13.02.2008, 21:31
eğer Türkiyede yaşayan müslümanların tek problemi türban ise türban yasası meclisten geçti hiç bir problem kalmadı artık türkiyede yaşayan müslümanlar özgürce yaşayabilirler aslında meclis açısından gündem değiştirmek ve kaybedilen oyları toplamak açısından türkiye de çıkarılması zor olan bu kanunun çıkması iyi oldu bazı siyasiler için .TÜRKİ YE DE BULUNAN AÇ YETİMLERİN ÜSÜTNDEN TİCARET YAPAN İNSANLAR İNSANLARIN DİNİNİ SÖMÜRMEYİDE İYİ BİLİYORLAR.KAYIP TRİLYON DAVASINDAN YARGILANAN A.GÜL CUMHURBAŞKANI DÜNYA DA TERÖRİST LİSTESİNDE ARANAN BİR ŞAHSIN DİZİNİN ÖNÜN DE DİZ ÇÖKEN BİR BAŞBAKANIMIZ VAR ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN AMİN

bızde
13.02.2008, 21:59
Terbiyeli Olursan Kaynak Gösteririm Gamzelim

Sallayip Durma Ne Demek

manyaks01
13.02.2008, 22:10
kesinlikle doğru bir şey değil kapalı olmayanlara baskı yapılacak

bızde
13.02.2008, 22:10
Kaynak göstermeye gerek olduğunu düşünmüyorum günde 250-300 ykrş ödeyip te tarafsız bir gazete alırsanız bu haberleri yakından takip edebilirsiniz. saygılar

son olarak t.v de haber izliyorsanız kesi görmüşünüzdür sayın r.t.erdoğan bir çiftçiye ne demişti hatırlarsanız ALINTIDIR:
ÇİFÇİ:İKİ SENEDİR ANAMIZ AĞLADI
recep tayyip erdoğan: hadi ananıda al git o zaman
diyebilcek başka sözüm yok her kese saygılar

SeSSiZ CIGLIK
15.02.2008, 12:35
Bu nasıl bir mantık anlamakta zorluk cekiyorum kapalı olmayanlar baskı görücek kapalılar baskı altında kalsın gibisinden bir mantık olabilirmi ....yazık....
illede birileri baskı altındamı kalmalı birileri özgürleşirken birileri illede bastırılmalımı bumudur özgürlük anlayısınız

mc42konya
15.02.2008, 12:37
yazık bu zamanda tartıştığımız konulara bakın birileri özgürlükten bahsediyor.peki türbanlı kardeşlerimiizin başının açılmasının neresi özgürlük kısıtlama değilmi bence özgürlüğün tanımına yeniden baksınlar işlerine geldiği şekilde yorumlamasınlar...

bızde
17.02.2008, 16:37
bunların yapmak istediği tek şey aydın kesimi demokrat insanları dinin den uzaklaştırmak tır bunu da yapan amerika yardımı ile akp dir İNADINA ÖLÜMÜNE DEVRİM

alid62
17.02.2008, 17:15
bu gün türkiyede türbana izin verirler yarın kara çarşaba öbür gün çoktan şeriata geçilmiş olur zaten laik bir ülkenin baş örtüsüyle işi olmaz....

gamzelimm
17.02.2008, 17:54
sadece guluyorum :):):)

SeSSiZ CIGLIK
17.02.2008, 19:15
Merhum Mehmet Akif ne güzel dile getirmiş..
Bacımın iffeti batmakta rezilin gözüne,
Acırım tükrüğe,billahi tükürsem yüzüne.

meka87
17.02.2008, 19:21
Son derece yanliş memleket meselerini unutturmaya çalişmişlardir bana göre...

bızde
18.02.2008, 19:56
BENDE ÜNİVERSİTEDE OKUYORUM ACABA BENDE PUŞİ İLE ÜNİVERSİTYE GİREBİLECEK MİYİM?YENİ ÇIKAN ÖZGÜRLÜK YASASINA GÖRE....

magirus_deutz
18.02.2008, 23:32

öncelikle bızde arkadaşımınız yorumlarından dolayı önünde saygıyla eğiliyorum.... bu ülkede türban'dan önce kabul edilecek o kadar yasa var ki önce bu yasaları göz önüne getirelim sonra türban'ı konuşuruz...

saygılar.

çarçela
25.02.2008, 13:52
ben bütün yasaklara karşıyım.

welatcennet
08.03.2008, 13:20
herkes özgür olmali istedigi gibi gezmeli.

acihayat103
09.03.2008, 08:23
sonuçta hepimiz demokratik bi ülkede yaşıyoruz ve herkesin hekları eşittir bir bayan nasıl başını örtmek istemiyosa ve ona karışılmıyorsa aynı şekilde başını örtmek isteyenede karışılmaması gereki kanaatindeyim..

zeynexxx
11.03.2008, 15:10
suni gündemler yaratılıp kafa karıstılmasına karsıyım bu da suni gündem yasagın yanındayım

*AmarA*
11.03.2008, 15:14
YaSakLara Kar$iyim ((:

GeCe86
11.03.2008, 15:21
türban yasası meclisten geçti üniversite ye türbanlı girilebilecek peki o okuldan mezun olan bayanlar yarın bir gün ben t.c devletinin üniversitesinden mezun oldum kamu alanında çalışmak istiyorum diyince ne olacak türbanlı bayanlar a yok efendim biz sadece üniversiteye girmeniz için o türban yasasını çıkarttık mı diyecekler? tabi ki de hayır ne olacak o bayanlar da haklı olaraktan devlet bünyesinde bulunan kamu hizmeti veren bir işletmede çalışmak isteyecekler bu sefer aydın kesim ve hilafet devleti kurmak isteyen kesim ayrılmış olacak asıl iç çatışma bundan sonra çıkmış olacak dostum bir de demişsin ki islamiyeti yaşamak isteyen nereye koymak istiyorsunuz demişsin ben halkların ve hakların kardeşliğinden yanayım kimsenin bir yere gitmesine gerek yok herkes bu ülkede yaşayabilir ama ben DİNİ Mİ BAŞ ÖRTÜMLE YAŞAMAK İSTİYORUM DİYEN İNSANA DA LAFIM YOK EĞER DİN BAŞ ÖRÜTÜSÜ İSE BENİM ANNEM AÇIK O ZMAN BİZ MÜSLÜMAN DEĞİLİZ din ve devlet işleride birbirinden ayrılmassa şeriat la yönetilmiş sayarsak bu ülkeyi türban yasasını çıkaran o siyasi parti liderleri ilk gün katli vacip diyerek öldürürler nedeni ise açık din anlamında haram sayılan işleri yapma.onun için işleri ne gelmez bu ülkenin şeriatla yönetilmesi bir de sana bir sorum olacak dostum hepimiz allah tarafından kusursuz yaratılmışızdır töbe haşa ALLAH bayanları baş örtülü yaratamazmıy dı? şu an t.c bulunan dinayetçe hoca kabul edilen hocaları toplayalım bir sure için hepsi ayrı ayrı yorum yapar hepsi sure yi farklı yorumlar daha din adamlarımız kendi aralarında uzlaşma sağlayamaz ken bence tartışmak yersiz diye düşünüyorum eğer EĞER KURAN-I KERİMDE BAŞ ÖRTÜSÜ İLE İLGİLİ BİR SURE VARSA BENİ AYDINLATIRSAN ÇOK SEVİNİRİM.BAZI İNSANA GÖRE TÜRBAN DİNİN ESASIDIR BAZI SINA GÖRE ÖNEMLİ OLAN KALBİN KAPALI OLMASI DIR ONUN İÇİN EN İYİSİNİ BİZİ YARATAN YÜCE ALLAH BİLİR HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR SAYGILAR...

bakin; kurani kerimde yazan seyler nedir: bir erkek, göbeginin o delikden asagiya diz kapaginin orasina kadar, kapali olmasi lazim! kadinlarda türban konusu ne alaka bilmiyenler hep konusuyor! saclar erkeklerin seytanca düsünmesine yol acar, bi kadin saclarini yapar disarda dolasirsa, erkekler düsüncelerini anlatmama gerek yok herkesin bildigi gibi! bunlarin hepsini herkes biliyor, ama bilmemezlikden geliyorlar ..! siz erkek olarak, bir kizin saci acik, dar bir pantolon giyinmis, süslenmis püslenmis halde gezdiginde, onu gördügünüzde, düsünceniz ne? bunu herkez düsünebilir, iste bunlari önlenmesi gerekcesiyle hepsi ...

sanki okuldaki hocalar, bi türbanli kizda böyle saglam parcaymis düsüncesine kapilir, hayir kapilmaz ...

ama kiz dar dar giyinmis, saci basi acik, ister istemez, seytan giriyor isin icine ..

bi basi acik kizin namusuna göz dikip biri bisey yapsin görün bakin o zaman ne olacak!!

türban takinacak diye bi mecburiyet yok diyenler, zaten disariya ciktiyinca, biseyler görmek istiyorlar ...

sokakdaki durumlari ben size anlatmama gerek yok herhalde ..

düsünün kendi kiz kardesiniz, haniminiz veya anneniz acik sacli dolasiyor disarda, kendi bilmemis kisilerde laf atmayla ugrastiriliyor ve firsat bekleyip onlar kendi cikarlari amacigla birsey yapmak istiyorlar, kendinizi nasil hissedersiniz?
dinine düskün, türbanini takinan bi kiza hanima veya anneye otomatikman basdan saygi var, bunu hepiniz biliyorsunuz ...

burda okuduklarim ve medyada duyduklarim, ülkemin ne kötü hale geldini gösteriyor benim icin ve cok yipratip beni üzüyor bunlarin hepsi!! cok yazik cok yazik ... böyle devam etdiyi sürece, bizi cok cok kötü seyler bekliyor cok!?!?

müslüman cocuklari, müslüman ogluyuz kiziyiz, nasil kendi oldugun seyi kinarsin, baskalari olabilmek isteyiyle ..!!!

caagdas0507
15.04.2008, 12:04
bence çok yerinde bi karar olur.

meinwelt
18.04.2008, 03:01
Eger bunun adi özgürlükse.. ki öyle diyorlar.. O zaman önce insanlik sucu isleyen maddeleri kaldirin ki daha anlamli birsey katmis olurlar.. Insana dair ne varsa herseye kabul.. Özgürlükse Herkese özgürlük!

desperadonur
18.04.2008, 05:03
türban bu millete sonradan uydurulan bir hikayedir 40 yıl önce böle birşey varmıydı arkadaslar tesettür giyim sektörü varmıydı türban varmıydı ii düşünün ...
yoksa babaannelerimizin taktığı başörtüsü mü vardı ?

yamani
21.04.2008, 10:03
TÜRBAN YASASI DİYE BİR YASA OLABİLİRMİ. BUNU ANLAMIYORUM. ÖNCE HERKESİN TÜRBANIN NE OLDUĞU KONUSUNU ANLAMASI GEREKİYOR. ÖNCE BU KONu anlaşılsın.gerisi kolayca hallolur.

selda33
21.04.2008, 13:52
türban kalkması dosgru degildir kalksın diyen arkadaşlar görürüsnüz ilerde neler olacak

^^ Asi ^^
21.04.2008, 13:59
Türkiye türbanın serbestligini kaldırabilecek kadar laik degil malesef , olmasınada izin verilmiyor o yüzden türban yasasının kalkmasını dogru bulmuyorum..Acıkların üzerindeki baskı gün gectikce artmakta..Türbanla baslayacak hersey ve devamı gelecek , görünen köy klavuz istemez , umarım cok gecmeden birileri bunlara durun der..!

akcakoylu
21.04.2008, 13:59
doğrudur kalkmalıdır kalkması gerekir

"Kürsad"
21.04.2008, 22:50
ya birakin insanlar istedikleri gibi yasasinlar

kalbim_
21.04.2008, 22:57
bence türban niye bayanlari degilde erkekleri rahatsiz ediyor bilen varmi? icinizde cok iyi bilenler var ne demek isdedigimi arkadaslar cenabi hak böyle emretmis bayan kapanacakdir o kadar allaha karsi gelmeyin günahdir bir cok ilde bayanlarimiz esarp takiyor oda turban görevini göruyor ona bise diyen yok ? böyle yapmakla gunaha giriyorsunuz benden demesi birakin insanlar özgürce yasasin bu haklarini ellerinden almaya kimsenin hakki yokdur saygilar......bazi kisiler yazimi elestirecekler canlari sag olsun :)

ayhan
22.04.2008, 01:46
her insan özgürdür, ama devlet dairelerinde türban yasaginin kaldirilmasina karsiyim

lizge
22.04.2008, 14:38
Yanlış buluyorum türban yasağının kalkmasını.

arsrama
22.04.2008, 16:57
kesinlikle kalkmalı. ve insanlar özgür olmalı. dileyen dilediği gibi giymeli. yasakları koyabilirler ama insanların kasını asla değiştiremezler.. demokratik bir ülke istiyorsak. yasaklara karşı birlikte mucadele etmeliyiz. kendimiz için dilediğimizi kardeşimiz i,çinde dilemeliyiz. bu hayatın her alanında olmalı. mozaik bir ülkeyiz ve farklılıklara musamaha göstermeliyiz. geniş olalım arkadaşlar. zorla insanları açtıramayız. bence her alanda insanlara her şey açık olmalı. açık kamuda çalışıyorsa inancından dolayı o insan neden çalışmasın. gun olur devran döner bir anda herşey değişebilir. unutmayalım bu ülke çok şeye gebedir. selam ve saygılarımla

Pashacly
22.04.2008, 17:13
MOLLALAR İRANa,ARABİSTANa...burası m.kemal memleketi...herkes uyacak...uymayanı uydururlar...

hevalim
22.04.2008, 18:01
doğru değil...

qaan13
23.04.2008, 17:02
dindar bi insan olmasam da özgürlükten yanayım. Ahmet Kaya'nın da dediği gibi ''ben nasıl takım elbiseyle girebiliyorsam oda türbanıyla girebilmeli''.

chos
23.04.2008, 17:10
eger demokrasi,laiklik,inanç hürriyeti,insan hakları olacaksa evet kalkmalı.laiklik dinin teminatı deniyor ama islama baskı var.demokrasi var isteyen istediği gibi ğiyinir deniyor ama baş örtülülere yok,kimse inancından dolayı kınanamaz deniyor ama müslümanlığın emrini yaşamak istiyenler baskı altında tutuluyor.
arkadaşım tek bir soru islamın şartıyla yaşamak istiyene eywallah bi kız kaç yaşında kapanması gereğini hepimiz biloz neden orta okul lise de kapanma gereği duymuoda illa üniwersitede aklına birden kapanma gereksinimi gelio bi açıkla bana allah aşkına bunu saygılar :)

falcon84
23.04.2008, 17:12
Bi Bez Parçası Içinmi Bütün Bunlar..insanın Kalbi Temiz Olcak Ne Kadar örtünürsen örtün..

ekrem-90
29.04.2008, 23:19
valla benim gorusum herkez istedigi kiyafeti giyebilir bir mahsuru yok ben evet diyorum

paphlogonia
04.05.2008, 03:26
Bu göreceli bir soru.Türban yasası kalksın kalkmasına lakin bu yasa ile çarşafın önü açılmasın...

esosh
04.05.2008, 11:41
bi kere asıl üğlkeyi kapalı açık die bölüosunuz ve kurtuluş svaşundakikadınlarımızda kapalıydı ama bunları kmse grmüo

genel3081
06.05.2008, 09:14
lütfen arkadaşlar insanları olduğu gibi kabullenelim

pirlolo
06.05.2008, 10:51
demokraside herkez özgürdür isterlerse burunlarina pamuk tiksinlar kulaklarina corap gecirsin sacini maviye boyasin ister camiden cikmasin ister günboyu serhos olsun özgürlük iste!

LiL_WayNe__
10.05.2008, 03:48
bunların yapmak istediği tek şey aydın kesimi demokrat insanları dinin den uzaklaştırmak tır bunu da yapan amerika yardımı ile akp dir İNADINA ÖLÜMÜNE DEVRİM

birader devrimi geç sen, daha 1 mayısınızı adam akıllı kutlayamıyorsunuz... deniz öldü devrimde öldü ;)

jonkikirik
15.05.2008, 15:09
kapalı olmayanlara baskı yapılacak, diye yorumlar var
niye korkuyorsunuz arkadaşlar, kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz dimi
artık o cahillik dönemlerini çoktan geride bıraktık biz
özgür bir ülkeysek bu konudada özgür olalım

behramaydar
15.05.2008, 15:10
özgürlükler kısıtlanmama lı herkes istediği gibi giyinmeli

Absolut35
23.05.2008, 15:20
türban bu millete sonradan uydurulan bir hikayedir 40 yıl önce böle birşey varmıydı arkadaslar tesettür giyim sektörü varmıydı türban varmıydı ii düşünün ...
yoksa babaannelerimizin taktığı başörtüsü mü vardı ?

Bence de çok haklısın ninelerimizin taktığı baş örtüsü vardı. benim bildiğim kadarıyla türban hıristiyanlara özgü bir kıyafet olup, Meryem anadan ortaya çıkmış ve şuandaki rahibelerin giydiği kıyafettir. Bir de dinin emridir diye tutturup duruyorlar Kur'an da namahrem yerlerinin örtünmesi emri vardır. Bir saç teli erkekleri nasıl günaha sokar, nasıl tahrik eder onu da anlamış değilim. Yasak kaldırılmakla hiç iyi olmadı bunun devamı gelecektir. Biz erkeklere de sarık ve cübbe giydirirler artık. Allah sonumuz hayır etsin. Millet uzaya biz hala ve hala yaya:(:(:(:mad::mad:

QuiLple
30.05.2008, 20:47
bence hayır

skywriter
30.05.2008, 22:24
Bu tur konularla gundemi mesgul etmenin manasi yok bence.

HaviiN
03.06.2008, 13:20
Bence dogru birsey.. Hür bir devlette kim ne takarsa kim ne giyerse hür davranabilmesi gerekiyor..

dumbledoor
03.06.2008, 13:25
sizlere katılıyorum....

okkobaba
07.06.2008, 15:26
kalkmalı. onlarda vergi verip bu ülke için çalışmaya gayrretliler . nice güzel fikirli insanlar var aralarında .

darwixx
07.06.2008, 15:48
bence de kalkmalıydı iiii oldu

barbo5000
08.06.2008, 11:54
Doğru yanlış Mahkeme'ye saygılı olmalıyız

maLea
08.06.2008, 15:30

arkadasım hakLı basLamıs haksız bıtırmıssın eLbette kuranda sadece Turban ıcın acıkLama yok ama TURBANIN o acıkLamanın ıcınden koparıLıp alınamayacaqı hakkında bı acıkLama var ama hanqı surede bıLmıyorum KADINLAR ELLERI VE SİMA KISMI ACIK KALACAK SEKILDE GIYINMELIDIR denıyor.
evet 4 yıL veya 6 yıL ıcın kapatması ve kamuda ( özeL dahıL ) caLIsırken takamayacakLarsa kaLdırıLması dogru bence

mucurlu
09.06.2008, 23:52
bu türkiyede mege özgürlük var laik bir cumhuriyetteyiz ozaman yasanın ne işi var.isteyen tasın isteyen takmasın.

dereligarib
10.06.2008, 01:49
meseleye dini değil özgürlükler çerçevesinde bakmak lazım. kamu hizmeti alanlara devletin kılık kıyafet, inanç, ya da düşünceleri bazında ayrımcılık yapmasının demokrasi ve insan hakları ile bağdaşır tarafı yoktur.

seyfo
12.08.2008, 23:39
serbest olsun,da ondada kurtulalim.

nerde o proteestocular

simdi baska parti iktidarda olsaydi sokaklardaydilar

kisenin sesi cikmiyor

simdi kendi iktidarlari degilmi?

tombombadil
13.08.2008, 02:40
bu yasa söz konusu olmaya başladıkan sonra bile kadınlarımız ne yapacaklarını şaşırdı iyi ki kalktı ve inşallah bi daha gündeme gelmez:(

mustidi
14.08.2008, 16:29
sizin laiklik sistemini alıntı yaptığınız ülkelere baktığımızda hristiyan katolik partilerinin yönetimde ne kadar büyük rol oynadığını görmek mümkün yani sistemini aldığımız adamlar bile bu işi başaramamışken islam dini gibi sosyal hayata ençok etki eden dini devlet işlerinden ayırmak bu kadar kolay değil yani diyanet işleri başkanlığını müşterek kararname ile yönetmekle bu işler olmuyo kardeşim

qualiteconnect
16.08.2008, 18:49
türban bir siyasi simge deildir ancak siyasi olarak kullananlara da bir tc.başbakanı kullansın diyorsa nasıl bir başbakanımız var ya RAB...KURAN da kadınlara örtünün denilmiştir ..ancak daha modern giyinilse mesela kara çarşaf olmasa..zatenn halkımız arasında türban sorunu hiç olmamıştır....sevgi,barış,huzur hep aramızda olsun..allah hepimizi afvetsin....

GAMSIZ
17.08.2008, 17:21
Türban meselesi Ülkemiz üzerine oynanan oyunlardan birisidir. Türban meselesi ortaya çıkana kadar hiç kimse hiç kimsenin giyimine karışmıyordu. Türban takıp ortaya çıkanlar Saçlarının görünmesini engelleyerek erkeklerin arzularını kamçılamadıklarını zannederek türbanlarını takıyorlarsa bence hiç zannetmesinler çünkü; Üzerlerine giydikleri dar kıyafetlerle seksapelleri daha fazla ortaya çıkıyor. Bilgilerine

barns
17.08.2008, 20:10
arkadaşlar neden insanlarımız 21. y.y. da kişilerin giyim kuşamına karışıp durur anlamam bırakın bunları bakın hristiyan ülkelerde bile müslüman rahat bir şekilde çalışmakta ama biz müslüman bir ülke olarak türbanı yasaklıyoruz bumudur laiklik... bırakın bu işleri

barns
17.08.2008, 20:10
bence insanın yaptığı işteki başarası hepsinden önemlidir...

barns
17.08.2008, 20:11
Bunlar türkiyeyi oyalamak için yapılan entrikalar

dostcan
19.08.2008, 20:22
böyle sacma bi yorum olur mu yaa."kapalı olmayanlara baskı yapılacak".su anda kime baskı yapılıyo acaba cok merak ediyorum ve arkadasa soruyorum.laik ülke insanların inançlarını yasamalarının kısıtlanacağı yer manasına gelmez.

Sensin_O
22.08.2008, 16:36
yasaklar daha cok problem yaratir... onun icin herkes özgürce karar verme hakkina sahipdir

semeray
31.08.2008, 14:07
TAm tersi . Bende yakında türbanlı, yada başörtülü bayanların resmi dairelere giremeyeceğinden korkuyorum.

Fenix
01.09.2008, 01:37
Delının bırı kuyuya bır tas attı dedıkı yaw turban ıle basortusu aynı deyıldır :) Tabı bazı cok zekı gecınen ınsanlar aa bu adam dogru dıyor dedıler basortusu nınelerımız ortugu ıdı onlara gore )) yarım sekılde yanı Turban arap kulturunu yansıtan bır degerdı .. cok ılgınc demı )) Bakın allah acık bır sekılde ayetınde belırtmesıne ragmen bazı uc kagıtcı dını yazarlar gecınen zekerya hocalar gıbı ınsanlar.. yaw kuranda basortusu yok dedıler dogru kuranda basortusu ıfadesı yok ama onun yerıne arapca karsılıgı cok net olan cılbab kelımesı gecer .. buda gunumuzde ortunmeyı emreden gıyısıyı artık herneyse turban basortusu yazma manto pardusu vs.. karsılıgı zaten ..

BIZDE YAZMIS :

Laık bır ulkedeyız evet dogru ama laıklık fransandan alınma olmasına ragmen ne hıkmetse oradakı laıklık ıle bızım su laıklık hec bır bırıne benzemıyor ))

Efendım basortululer ızın vermezlermısacıklar gırsın ))) bu soze cok guldum yaw devlet kurulusunda 5 basortulu varsa 100 acık var )) mesele basortusu deyıl mesele ınanclı bır bırey yukselmesını engelemek korktukları bu ..tamamıyle koltuk ve rant sevdası ..

Ama atalar guzel demıs korkunun ecele faydası yok )) er yada gec ozgur olucak hersey ulkemde bır cok kale yıkıldı ummadıgım ınsanlar bu ulkede kandırada ıse bu ulkede bazı seyler deyısıyor
yenı bır ulkeyız 85 yıllık normeldır ...ama 100 olmadan neler dogar onu zamanla gorucez ıns ...

Bacımın ortusu Batmakda Rezılın gozune
Acırım Tukuruge bıllahı turkusem Yuzune

M.AKIF ERSOY ..(BILMIYENLERINIZ VARDIR ..dusman ısgalı zamanlarda soylenmıs cok kalıtelı bır sozudur buyuk saırmızden)

alpplayboy
01.09.2008, 23:35
yaa bu topraklar Türkün Müslümanın ! ama çok şaşırıyorum hala başörtü sorunu çözülemedi ve böle devam edecek ... :(

vedatyılmaz
01.09.2008, 23:40
bnce farketmiyor

superukala
01.09.2008, 23:57
selam cümleten konuya gec dahil oldum sayilir öncelikle Ramazan ayiniz mübarek olsun hayirlara vesile olsun dualariniz ibadetleriniz makbul ve kabul olsun insallah. BIZDE nickli arkadsimiz besbelliki sol görüslü ve alevi atatürkcü laik görüslü bir kisi hic biseyden olmasada kullandigi resimden belli. Bu elbetteki onun özgür iradesinin sectigi bir kisisel tercih yani onun yasamak istedigi hayat tarzi dini yada siyasi tercihi ve herkez gibi onunda kendi bilecegi bir secim kimsenin onun yasantisina karismaya hakki yok. Lakin hic kimsenin onun yasam tarzina karismaya hakki olmadigi gibi özgürlükler önündeki engelleri kaldirmadada en büyük destegi kendisinin vermesi gerekirken burada belli medya ve basindan alintilarla demagoji yapmis. Kimsenin kimseye sen daha az yada daha cok müslümansin demeye hakki olmadigi gibi kimseninde digerine herhangi bir sekilde inanis tarzi empoze etmeyede hakki yoktur. Bu dini biz insanlara bagislayan Rabb im cc kendisine kendisinin dinine bile asagilayici sözler söyleyenlere bile özgürlük taniyacak kadar affedici bagislayici ve sabirli. Allah cc eger kadinlarin basi örtülü olmasini isteseydi onlari kapali yaratamazmiydi demissin Amenna elbetteki Allah cc herseye gücü yetendir O'cc olmasini istedigi sey icin sadece "OL" der ve O da olur. ayni sen gibi düsünenlerin öyle düsünmesini istemeseydi düsünme kabiliyetini bagislamayabilecegi gibi. Bende istersen bir gazete yazarindan alinti yapayim ( kenan evrenin sözünü söylemissin burada ona cevaben yazilmis bir yazidan alinti yapayim ; eger Allah cc kenan pasanin kicinin acik olmasini istemeseydi onu kicsizda yaratirdi demis bir yazar) demagoji ile bir yere varilmaz bence diyaloga empatiye ve birbirimize saygi duymaya ihtiyacimiz var selam ve dua ile sözü uzatmaya gerek yok sanirim yasa cikmali ve isteyen basi örtülüde okuyabilmeli velakin siyasi bir simge dahi olsa.....

Koture
06.09.2008, 08:43
Kimse kimsenin " tayyip'in deyimiyle - biz bez parçası..." taktığı türbanına karışmıyor. Ama burda siyasete alet ediliyor. O yönden Kalkmamalı. Laiklik tehtid altındadır.

rojhatwelat
06.09.2008, 14:09
doğru elbette

lincoln_2144
10.09.2008, 16:37
yeterli değil tek başına

zencefil
21.09.2008, 02:12
bence kalkmamalı

beyaz70
21.09.2008, 06:13
bence baş örtü sorunu ortadan kalkmalı çağdaş bir ülkeyiz güya hani nerde çağdaşlık...

mayıs28
22.09.2008, 21:19
türban yasagı ve tüm yasaklar kalkmalı diye düşünüyorum.türbanın yasaklanması bir türlü anlayamıyorum.anlaşılması imkansız bir duruymdur

Göçmen
23.09.2008, 04:10
ben insanların iradesine bırakılan işleri tercih ederim..hele de Allahın kitabında kaidesiyle belirtilmiş bir konuyu siyasete alet edip yasaklayıp sonra da o yasağı kaldırmak türbanıda dini de siyasete sokmak demektir...mümkünse yasa felan çıkamasınlar..hani laiktik biz...laiklik dinle devlet işlerini ayırmak anlamına gelir diye öğrettiler bize inkılap tarihinde...ama türban yani din devlet işlerinde....

**Fatality**
05.10.2008, 11:11
bence doğru bir kara ama bağzı zihniyetler hala bunu kabellenemiyorlar buda onların başka bir yüzü

BESTBLOOD
06.10.2008, 08:20
bende çok şeyler yazacaktım ama BIZDE nikli üye benim düşüncelerimi hepsini yazmış ve ona teşekkür ediyorum.düşününki şuanda sadece baş kapalı kapalılık ebnce sadece ALLAH ın emir verdiği örtünün demiş başınızı örtün dememiş suanda bakıyorum çoğu kapalı fakat dar giyiyorlar ve tüm vücut hatları ortada bu ne oluyor kapanmak bumu sizce bunu yapan bayanlara soruyor neden böyle giyiniyorsunuz ya acılın yada tam kapanın ama verdikleri cvp böyle giymek hoşuma gidiyor

umutlanmak
10.10.2008, 18:11
Türnasb takanların %20'si gerçekten inançların gereği kapanıyorlar,diğer kesim,siyasi,moda,iş bulma,koca bula vb.amaçlarla örtünüyorlar,bu durum ise gerçek inançlıların haklarının gaspedilmesine yol açıyor,anımsayın,REFAH-YOL iktidarından önce üniversite öğrencileri Türbanlarıyla okullarına gidiyorlardı ve kimse müdahale etmiyordu,Erbakan denen zat,Rektörleri Türbanlıların karşısında esas duruşa geçireceğim,İmam-Hatipler bizim arka bahçemizdir dedikten sonra Türban yasaklandı,Türbana zararı dokunanlar esas olarak Türbanı siyasi rant olarak kullananlardır

mtunc38
10.10.2008, 23:51
Herkes istedigini takıp giyinebilmeli.Böyle sacmalık mı olur?Bunu giy bunu giyme diye.ne karısıyorlar millete.Mini eteklede gelinmeli türbanlada

crazyinlove
19.10.2008, 12:12
özgürr bii dünyada yaşıorsk herkes istedini giymekte istedini yapmaktaa özgürrrr bencee kesinlikle doğruu bşee....

apel
27.10.2008, 14:53
kalkması doğru

detina
30.10.2008, 19:20
şuanki durmu gözetmeden düşünürsek türban veya başörtüsü kişinin kjendi dini düşüncelerine kalmış birşeydir ve uygulamasınıda öone göre yapmalıdır. ama şuanki duruma bakarsak türban yine ak partinin bir oyuncağıdır ve insanları herzman olduğu gbi dini kullananarak kendşine alet ediyor...

swat0685
02.11.2008, 16:34
özgürlük diyorlar bunu neresi özgürlük isteyen istediği gibi giyinmeli istediği gibi yaşamalı

ozan61
03.11.2008, 10:36
yanlış.hem de çok....

ihtiyar12
16.11.2008, 19:39
türban ideolojik simge olmaktan çıkmadıktan ve birileri tarafından kullanılması bırakılmadıktan sonra bu iş sorun olarak devam eder ister kalksın isterse kalsın

gecekondu_3rdi
05.12.2008, 18:20
çok karışık

kudu
05.12.2008, 19:31
Özgürlükse herkes için özgürlük. Dekolteye, miniye varsa türbanada olmalı. Alevi inandığı gibi yaşayabilmeli. Ana dili dışlanmamalı. Tabi bütün bu özgürlüklerin dozunu iyi ayarlayacak meclis bizde yok o başka.

yekgek
20.12.2008, 10:25
bence doğru kimse kimseye karışamaz kalkmalı diye savunuyorum

antifem_k
05.01.2009, 16:41
yasak olmalı. hiçbir dini simge serbest olmamalı. zira, istismar ediliyor.
sosyalist bir ülke olsaydık, yasak olmamalı derdim.

Crazy91
17.01.2009, 00:00
Nere gitti özgürlük söylemleri.Tabi ki herkes istediği şekilde gelebilmeli.Bunu kullanan olmaz mı?Tabi olacak.Geniş önlemler alınmalı.
Yakında türbansız işyerine sokmayacaklar diyen arkadaşa da gülüyorum.Yav bu ülkede darbe yetkisine sahip koskoca bir ordu var.Ürkmeyin bu kadar.

~AspiriN~
17.01.2009, 18:56
Bacımın iffeti batmakta ,rezilin gözüne,
Acırım tükrüğe,billahi, tükürsem yüzüne.

gamzetamara
21.01.2009, 11:58
Neden annelerimiz gibi başörtü değilde "Türban" bunun ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu yüzden başka söze gerek duymuyorum.

wfatihw
22.01.2009, 15:26
benim kanaatimce başı açık kapalı hiç fark etmez...
yanlız birtek laf digecem (mademki demokratik, laik,%90 müslüman ülke olarak biliniyoruz neden islamiyeti yaşıyamıyoruz)

Bukhet
25.01.2009, 13:28
bencede doğru

TARZANO
25.01.2009, 13:33
Aslında devletin kanunlarına göre türban yasak olması lazım ama insani kanunlara göre serbest olması lazım.

Ben her zaman özgürlüklerden yanayım türban serbest olmalı. Ama devlete dua eden dinciler de bu devletin kanunun türbana karşı olduğunu bilmesi lazım.

seyda021
25.01.2009, 22:01
kapalı olmak suçmu açık olunca bişey olmuyorda kapanıncamı rejim elden gidiyor

ANGEL14
26.01.2009, 21:14
başörtülüler laiklige düşman mı oluyo tabikide hayır başörtülüler degil açıklar başı kapalılara baskı yapıyor nasıl açıklar rahatça istedikleri şekilde geziyolarsa başörtülüler de gezebilmeli bu en dogal hak ve bu hak başörtülülere tanınmıyo

intizarcı
02.02.2009, 01:16
''kendisi için istemediği şeyi başkası için isteyen bizden değildir'' buyruluyor varın gerisini siz düşünün.
diyanetin Kur'an-ı Kerim mealinden;
Nûr(*) Sûresinin 31 . Ayetinde
Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

envrnmntlengnr
08.02.2009, 10:56
kadınlarımızn dayak,darp,taciz,tecavüz,cocuk yasta kadın olmak gibi temel sorunlarına cozum arayalım ne bu baslarındaki bez parcası

sii
10.02.2009, 02:22
ismini vermeyeceğim bir üniversite de 2 yıl okudum sonra bıraktım.Neyse mevzu bahis gördüğüm bir olaydır ve açık biri olmama ragmen benim dahi çok çok fazla ağrıma gitmiş neredeyse küfür adlettiğim bir olaydır .Okulumuzun dış kantininde bambularda oturuken küçük bir oda gördüm merdiven altında..Tesadüf bu ya kapıdan biri girerken içeriye gözüm kaydı kapalı arkadaşlarımın başlarını okuun içine girmeden açtıklarına tanık oldum o küçücük merdivem altında izbe bir oda da.Sonra yanımdaki arkadaşa baktım(ki söz ettiğim bu arkadaş en yakın arkadaşlarımdandır ) süper minisiyle tamamen göğüs dekoltesiyle rahat bi rahat oturmaktaydı.Allahınız aşkına bu nasıl bir vicdan ?Nasıl bir özgürlük? Nasıl bir eşitlik? Nasıl bir hak nasıl bir hukuk vs vs ....?Hepimiz müslümanız.Ben kendimden utandım koca devlet adamları bu kızları görünce kendilerinden nasıl emin hangi yüzle hala atıp tutabiliyorlar hayret ediyorum(?) saygılar..

sch19
14.03.2009, 12:08
herkesi özgür bırakmalı
istediğini giyebilmek kişinin hakkı

gümülcine
14.03.2009, 13:58
tabiki doğru

kullaniciadi1987
21.03.2009, 21:37
özgürlüğe evet, ayırımcılığa hayır, gayet basit

ladasamara
23.03.2009, 12:07
Ne zaman dolacak bu 50

yavuz_28
23.03.2009, 12:08
kalsin neden kalmasin üniversite okuyamayan insanlar var bunlar artik konusulmamali bile derim
kanunlari insanlar koyart ve kaldirir esarp baglamayla kimse asiri dinci olmuyor selametle

Bilemessinki
23.03.2009, 12:46
neresinden bakilmali bu önemli ama bence kalkmali diyorum ...

loykecal
24.03.2009, 15:46
her kes özgürce yaşamalı
bu ülke hepimizin

newagee777
27.03.2009, 02:07
Ben anlamiyorum, din ve devlet nasil ayriliyor? Islamiyeti yasamak isteyenleri ve yasamak istemeyenleri nereye koymak istiyorsunuz ve nasil yasamalarini istiyorsunuz??? Eger bir Ülkede din ve devlet ayrilirsa, o zaman o ülke'de ayrimciliktan ve icsavastan baska hic birsey olmaz.

laıklık derkı;dın ve devlet ıslerı bırbırınden ayrı olmalı...

gelısmıs ulkelerde dın adamlarının maasını kılıseye gelenler verıyor...kılıselerde bızdekı ımamhatıpler gıbı okul turu bısey var orda yetısenlerde sadece kılısede gorev alabılıyor...eger dını yasamak ıstıyorsak dının devletle hıcbır bagı olmamalı olunca ıste boyle oluyor sıyasete alet edılıyor..dını mıllete afyon olarak kullanıyorlar...

ornegın sunu soylıyım..bızım koyde ezan merkezı sıstemde okunuyor..yanı merkezde 1 hoca okuyor butun sehırde o duyuluyor..e koyde cemaatte sadece ramazandan ramazana var..bızım hoca 1500 tl maas alacak ne ıs yapıyor...

tek yaptıgı iş dedıkodu..

dedı koduya karsılık 1500tl maas devletten ayrılsa cemaat verse maasını hocanın mesela bukadar rahat olacagını sanmıyorum...

haa..gelgelelım ulkemıze burda hersey lafta kalır boyle gelmıs bın yıl daha gıder..

keys1903
27.03.2009, 20:32
ne alakası var anlamadım herkez istediği gıyınır isteyen mını etek mayo isteyen kapalı

evra
29.03.2009, 01:15
basörtüsünden neden bu kadar korkuluyor anlamiyorum..kimsenin kimseye basini kapat diye zorlamasi yok ac diye zorlamasi yok..basörtüsünü istemeyen önce kendi ailesindekilerin basindan örtüyü kaldirip atsin sonra disardaki bacilarimizin kardeslerimizin kilik kiyafetine karissin...

benim basim örtülü yurt disinda bana kimse niye kapalisin demiyor...bu konulari tartismak bile cok sacma cunki musluman bir ulkedeysek muslumanligin nasil yasanmasi gerektigini mantikli ve akli basinda insanlar cok iyi biliyor...din ve siyaset derken buda bir ulke sorunudur milyonlarca insan var basörtüsü sorunu yasayan bunlarinda hakki hukuku var..cok kisi yurt disina gidiyor basörtüsü sorunu yuzunden muhendisi,ögretmeni,avukati...vs.isine gelmeyenlerde siyasete dini alet ediyorlar diye ortaligi bulandiriyor...sokakta bir kediyi öldürseler öfkeden göge cikiyorlar, söz konusu bir insansa nedense agzi olan konusuyor...

keys1903
29.03.2009, 18:44
basörtüsünden neden bu kadar korkuluyor anlamiyorum..kimsenin kimseye basini kapat diye zorlamasi yok ac diye zorlamasi yok..basörtüsünü istemeyen önce kendi ailesindekilerin basindan örtüyü kaldirip atsin sonra disardaki bacilarimizin kardeslerimizin kilik kiyafetine karissin...

benim basim örtülü yurt disinda bana kimse niye kapalisin demiyor...bu konulari tartismak bile cok sacma cunki musluman bir ulkedeysek muslumanligin nasil yasanmasi gerektigini mantikli ve akli basinda insanlar cok iyi biliyor...din ve siyaset derken buda bir ulke sorunudur milyonlarca insan var basörtüsü sorunu yasayan bunlarinda hakki hukuku var..cok kisi yurt disina gidiyor basörtüsü sorunu yuzunden muhendisi,ögretmeni,avukati...vs.isine gelmeyenlerde siyasete dini alet ediyorlar diye ortaligi bulandiriyor...sokakta bir kediyi öldürseler öfkeden göge cikiyorlar, söz konusu bir insansa nedense agzi olan konusuyor...

bukadar net ve öz konuşmussun çok teşekkurler kardeşim

bukağı
30.03.2009, 23:13
Ne zaman dolacak bu 50

:):) çok hoş

bayerezber
30.04.2009, 01:12
Konu güncelliğini yitirdiğinden dolayı kapatılmış ve bir ay süreyle de sergilenmek amacıyla ilgili bölümde bırakılmıştır.