PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gerçek aşkın Niteliği

~AspiriN~
31.12.2008, 07:23
:sevgiler:Gerçek aşk da karşılıklı sevmek ve sevilmek birlikte bulunur.Akıl ve duygu beraber çalışır, sevilen kişi ya da eş gerçek bir tanışma ve bilgi birikiminden sonra ortaya çıkar. Gerçek aşk, tarafların aşkı vermesini ve almasını öğrenmelerini, karşısındaki kişinin ihtiyaçlarını ve kişiliğini kendisininki kadar önemli olduğunu kavramalarını,şiddet, zorlama ve sömürüden kesinlikle kaçınmalarını gerektirir. Gerçek aşkta taraflar birbirlerinin benliğini yüceltmek ve yaşamlarını zenginleştirip renklendirmek isterler.

Aşk konusunda uğraşanlar gerçek aşkı belirleyen 4 önemli nitelik ortaya koymuşlardır. Bunlar aşağıda belirtimleştir:

1) Gerçek aşk tarafların karşılıklı “ empatik “ anlayışını içerir. Seven kimse, sevdiği kişinin duygu ve yaşantılarını anlar ve paylaşır.

2) Seven kimse, sevilenin iyilik, mutluluk ve gelişmesi ile derinden ilgilenir.

3) Seven kimse, kendi olanaklarını ve kaynaklarını sevilen kişinin iyilik, mutluluk ve gelişmesini sağlayacak bütün çabalara geniş anlamda katılır, ancak, onun benlik bütünlüğünü, davranış bağımsızlığını asla kısıtlamaz saygı duyar.

4) Seven kimse, kendi olanaklarını ve kaynaklarını sevilen kişinin iyilik, mutluluk ve gelişimi için sunmaktan büyük zevk duyar.
Görülüyor gerçek aşkta empati, başkalarını sevmek, bilgi, anlayış, kabul ve saygı vardır.

Sevme yeteneği doğuştan gelen bir özellik değildir, yani öğrenilir.

aydin_miden
31.12.2008, 11:11
yuregıne saglık teşekkurler

Karovale
31.12.2008, 11:17
Sana katılmak isterdim..

KimsE
31.12.2008, 14:26
Gerçek aşkı ben sadece lise çağımda iken platonik olarak yaşadım ve öles bir aşktıkine ince hastalığa tutuluyordum neredeyse ki bu enden bir durumdur.
Onun haricinde asla gerçek şekilde AŞK diyebileceğim bir birlikteliğim olmadı ):

yheb
01.01.2009, 02:27
elıne saglık guzel paylasım.
bence ask ı yaşamak ıcın gerekmeyecek seylerden bırı akıldır.ki bunun ıspatı en buyuk aşkı delıler yasar.
ve yıne bence gercek bır ask olması ıcın tek kısının sevmesı yeterlı.

~AspiriN~
02.01.2009, 10:18
elıne saglık guzel paylasım.
bence ask ı yaşamak ıcın gerekmeyecek seylerden bırı akıldır.ki bunun ıspatı en buyuk aşkı delıler yasar.
ve yıne bence gercek bır ask olması ıcın tek kısının sevmesı yeterlı.

Evet bunu düşünmüştüm bende
iila iki tarafta sevmelimi diye, gerçek aşk illa bunu mu gerektirir diye
bir gün bi radyo programı dinliyordum
adamın biri anlatıyordu yeni yetiştiği zamanlarda bir kıza aşık olmuş hiç açılamamış ona ama hep uzaktan sevdiğini onu, nasıl anlatıyordu bii dinleseydiniz uzaktan sevmenin dahi onu nasıl mutlu ettiğini söyledi bu kadarı da yetiyordu bana dedi adam ,yıllar geçmiş aradan ve kız evlenmişti, mutsuz son ama aşk tertemiz duruyordu :)
tek taraflı da olur aşk ....belki aşkı yaşayamazsınız ama o yine de vardır...

ALoNE-WoLf
03.01.2009, 22:08
bnde şu an yaşıyorum gerçek bi aşk ama bnim tek sıkıntım 3 ay oldu başlayalı daha karşıdan bi kere bile seni seviyorum cümlesini alamadım:( bu artık bende takıntı oldu ve bu üzden nerdeyse ayrılacam :(:(

KimsE
05.01.2009, 09:44
Evet bunu düşünmüştüm bende
iila iki tarafta sevmelimi diye, gerçek aşk illa bunu mu gerektirir diye
bir gün bi radyo programı dinliyordum
adamın biri anlatıyordu yeni yetiştiği zamanlarda bir kıza aşık olmuş hiç açılamamış ona ama hep uzaktan sevdiğini onu, nasıl anlatıyordu bii dinleseydiniz uzaktan sevmenin dahi onu nasıl mutlu ettiğini söyledi bu kadarı da yetiyordu bana dedi adam ,yıllar geçmiş aradan ve kız evlenmişti, mutsuz son ama aşk tertemiz duruyordu :)
tek taraflı da olur aşk ....belki aşkı yaşayamazsınız ama o yine de vardır...

Ewet o radyodaki insan *CaNo* benim konuşamayan dilime sponsor olmuş.
Benimde öleydi ilk zamanlardaki tek taraflı aşkıma karşılık yapamadıklarım :ühü:
Yarın onu gördüğümde onunla neler konuşacağıma dair gece 2 ler 3 lere kadar hayaller kurardım şunu dicem bunu dicem diye ama gördüğümde de aklımda hiçbişe kalmaz, kıpkırmızı bir yüz, tutulmuş bir dil ve berduşa dönmüş adımlarla geçer kapanırdım onun hayalleriyle büyüyen kendi dünyama.
Ve ben gerçekten onun bendeki halini seviyordum. İçimde kurduğum onu kalıplandırdığım haline aşıktım onun. Onun varlığı gerçek kimliği belki bendeki haline uymuyordu ama lanet olası kalp ona öle tutulmuş bir halde idiki, hayatta olup olmadığından dahi bihaber olmama rağmen şuanda bilem o günlere döndüğümde sanki yüzüme en çhok yakışan tebessümü bulduğumu hissediyorum ((:

~AspiriN~
06.01.2009, 11:01
onun yüzüne kattığı gülümsemedir belki aşk....

herseysanal
18.03.2009, 12:34
yuregıne saglık teşekkurler ellerıne saglık