PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sınır Ötesi Operasyon Nasıl Sonuçlanır?

bayerezber
08.10.2008, 15:46
Bugün meclisin ve ülke gündeminin ilk madesi olarak yer alan sınır ötesi operasyonı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce gerçekleşecek bir operasyonda sonuç ne olur?

virus_571
08.10.2008, 17:22
Tasfiye olmaz ama ağır darbe alır.

sui_generis_571
08.10.2008, 17:27
Tasfiye olmasa da büyük bir darbe alır.

magirus_deutz
08.10.2008, 23:04
sınır ötesi operasyonu desteklemiyorum.. pkk'lıda insan asker'de insan. barış içinde çözülmesini istiyorum ama dar kafalılar sadece öldürün diyor... tayyip efendi oğlunu göndersin bakayım operasyona.

PISMAM44
09.10.2008, 14:12
sınır ötesi yapılan operasyonlarda bu güne kadar hiç bir
başarı kazanılmamış üstüne üstük her operasyon sonrası yayınlanan
karşı tarafa çok büyük zararlar verildiğini kökünün kazaındığını bir daha kendilerine gelemeyecekleri gibisinden yayınlanan haberleri duyuyoruz.ama her nedense
her seferinde yok olduğunu, bitirdik dedikleri tarafa karsi operesyon yapmaktan da vazgecilmiyor.
kısacası geçmiş deki operasyonlar olsun bundan sonra yapılacak operasyonlar olsun hiç bir gelişme
sağlanamayacak.çözüm operesyonlarda değil...

titanpx
09.10.2008, 14:19
ben de operasyonda olsaydım kökünü kazırdım ama yoqum maalesef

umutlanmak
10.10.2008, 18:32
Kürt halkının güveni sağlanmadıkça,demokratik açılımlar sağlanmadıkça dağa çıkışlar sürecektir,acı ama gerçek maalesef buKürt halkını yok sayarak hiç bir şey yapılamaz

aykut.efe
10.10.2008, 22:31
sınır ötesi operasyonu desteklemiyorum.. pkk'lıda insan asker'de insan. barış içinde çözülmesini istiyorum ama dar kafalılar sadece öldürün diyor... tayyip efendi oğlunu göndersin bakayım operasyona.
yanlis butona bastim tesekkur etmek istememistim tam tersine.
Sinir otesi operasyonunu desteklemiyorsun ama terörist daga çikip Askerlerimizi öldürürken dar kafali olmuyor mu ? teröristle anlasma mi yapilacak ?!! Kahraman Askerlerin analari agliyor sen hala diyosun ki sinir otesi harekat yapilmasin. Yoksa sen terörizmin bitmesini istemiyormusun ?

Botan-47
10.10.2008, 22:40
ilk s.ö. degil, gecmise bakin nasil sonuclandi? Fazla derinlere dalmayin ha sene basina bakmak yeterli.
Bence cözüm bu degil, yani cogu kez bu yöntem denendi hicbir faydasi olmadi, artik bu savasta israri birakip baska alternatifler secilmeli.

Yanlış Şekilde Hareket Ediliyor, Çözüm Bu Değil

magirus_deutz
10.10.2008, 23:21
yanlis butona bastim tesekkur etmek istememistim tam tersine.
Sinir otesi operasyonunu desteklemiyorsun ama terörist daga çikip Askerlerimizi öldürürken dar kafali olmuyor mu ? teröristle anlasma mi yapilacak ?!! Kahraman Askerlerin analari agliyor sen hala diyosun ki sinir otesi harekat yapilmasin. Yoksa sen terörizmin bitmesini istemiyormusun ?

teşekkürünü geri al öncelikle.. ben savaş istemiyorum dostca barışca yaşamak istiyorum.. asker'de insan gerilla'da insan.. yanlış anlama ben pkk'ya destek vermiyorum sadece barış istiyorum ama barış değilde sadece vurdulu kırdılı bir türkiye isteyen çok.

Sêrxun
10.10.2008, 23:30
sınır ötesi yapılan operasyonlarda bu güne kadar hiç bir
başarı kazanılmamış üstüne üstük her operasyon sonrası yayınlanan
karşı tarafa çok büyük zararlar verildiğini kökünün kazaındığını bir daha kendilerine gelemeyecekleri gibisinden yayınlanan haberleri duyuyoruz.ama her nedense
her seferinde yok olduğunu, bitirdik dedikleri tarafa karsi operesyon yapmaktan da vazgecilmiyor.
kısacası geçmiş deki operasyonlar olsun bundan sonra yapılacak operasyonlar olsun hiç bir gelişme
sağlanamayacak.çözüm operesyonlarda değil...

Kesinlikle ayni fikirdeyim

mtunc38
10.10.2008, 23:37
Harekatı sonuna kadar destekliyorum.Ülkemizi bölmek isteyenler ülkemizdem defolup gitsin

Göçmen
11.10.2008, 12:42
tasfiye olmasada büyük yara alır diyenlerdenim..zira yıllardır sayı hep aynı kalmış...kayıtlara göre is bir sürü terörist ölmüş...tasviye olmaz ama yara alacağı hakikattir...

mylove77
11.10.2008, 19:50
Türk kürt diye bir ayrım olamaz. Yüzyıllardır beraberiz ayrılmayız..

torlakkemal
11.10.2008, 19:53
bu memleket düzelmez

billard
12.10.2008, 19:00
Yanlış Şekilde Hareket Ediliyor, Çözüm Bu Değil..

wolsing
12.10.2008, 19:18
operasyon işe yaramaz

diyalog çözümdür

RasyoneL''
12.10.2008, 20:03
operasyonun çok büyük fayda sağlıyacağı kanaatindeyim ve bu girişmde TÜRK ordusuna başarılı ve zahiyatsız bir mücadele temennilerini diliyorum..

bydasdemir
12.10.2008, 20:52
Arkadaşlar pkk büyük bir terör örgütü birgünde olusmadı bi kaç gündede tasfiye edilmeyecektir bence baska cözümler bulunması gerekir

korsan
13.10.2008, 15:58
PKK tasviye edilir diyenler medya ağzıyla konuşanlardır.yalan dolandır.PKK ne zayıflar,ne darbe yiyer nede biter.aksine Türk ordusu büyük ölçüde kayıp verir.prestiji düşer ve en önemlisi durum kör döğüm olur.

*SehNaz*
13.10.2008, 23:59
30 yildir operasyonlar duzenleniyor.Neyi bitirebildiler,neyi tasfiye edebildiler?
Daha fazla kaninin akmaya devam etmesinden gayri ne degisti?
30 yildir nasil sonuclandiysa gene ayni sekilde sonuclanir.
Her operasyonun nasil sonuclanacagi onceden zaten bellidir.
Sadece kisir bir dongu ve oluk oluk kanlarin akmasindan baska bir sey degildir.

amrothmiriel
14.10.2008, 16:43
elbetteki basarılı olacaktr igne deliginede girseler bulunup cezaları verilecektr allah yollarını acık etsin

geylanii
17.10.2008, 00:10
Bir insan düşünün örnek olarak;
Adam evini koruyamıyor sokağa çıkıp ahali ile cebelleşiyor.
Ordu ilk önce kendine bir operasyon yapıp komuta kademesini temzilesin,sonra nereyi temizlerse temzilesin.
Bu gibi konuları hükümetle ilişkilendirmekte büyük başarı gösteren arkadaşlarıda takdir etmek gerekir,hayal güçleri çok yüksekmiş...

ferdikir
17.10.2008, 02:13
evet bencede çözüm operasyonlarda değil
lakin sorunu oturarakta çözebiliriz.
ama yanaşan kimse yok
yeter artık silahlar patlamasın.
nice güzel analar ağlamasın.
hepimiz kardeşiz.
ABD burumdan hep karlı çıkar arkadaşlar.
onlar da 1 ölü olduğu zaman
milyon dolarlar harcar ama biz 1 milyon ölü olsa
hihihihi gülerler neden acaba bunu çok iyi bilenler var ama hareket yok
anlayan anlayana

''hakan''
19.10.2008, 00:26
Bu is bügün olmasa elbet bir gün bitecek .
Türkiye´de asker bitmez Türkiye Cumhuriyet´i kimligini gururla tasiyan genci yaslisi vatani icin elinden geleni , gerektiginde yapar .

ScHaO
19.10.2008, 19:33
son 1 haftada hergün askerlerin öldüğünü görüyoruz,
Yani sorun çözülmeyecek.

reyyFB
20.10.2008, 17:29

pafteam
20.10.2008, 21:50
Şuan için tasfiye imkansız,darbe aldığı gerçek yalnız kilit kadroların kellesi halihazırda sapa sağlam olduğu şaikardır..Asker harici çözümler masada olmalı..

62-dersim
22.10.2008, 16:57
azıcıkk düününn mantıksız hareket dökülen kan dersim genarelini örnek alınnn

62-dersim
22.10.2008, 16:58
arkadaşlar zaten t.c ailimize oldu siz neden ahsediyorsunuz

faillimeçhul
22.10.2008, 17:04
iki tarafda buyuk kayip verir fakat pkk bitmez sona ermez aksine bu olay tekrardan destanlasir
ayrica cozum cok basit herkesin gordunu neden bunlar gormez anlasilmiyo
cozuum bu degil demokratik yonleri de var

math25
24.10.2008, 00:08
Her ne kadar kabul edilmese de pkk bugün dünya literatüründe kabul gören anlamıyla bir terör örgütü değildir.Kürt halkının yıllardır inkar edilmesini,kurşuna dizilmesini,kürt köylerinin yakılıp yıkılmasını,kürtlerin daha kolay asimile edilebilmek için büyük kentlere göçe zorlanmasını kabul etmeyip direkt bölücüler,eşkıyalar,teröristler....vb yakıştırmalar yaparak bu sorun asla çözülmez.Dağda ölen askerler elbette masum ama onları öldürenlerde bir o kadar mazlum.Aileleri sadece ve sadece kürt oldukları için öldürülmüş sürülmüş insanlar dağa çıkıyor.Bir türk 90'lı yıllarda zulme uğrayan nerdeyse soykırıma varan insanlık dışı uygulamaları kınamadıkça,Bir kürt dağda öldürülen askerlerin öldürülmemesi gerektiğini söylemedikçe ve bunun için pkk yı kınamadıkça gerçek anlamda bir kardeşlik sağlanamaz.Sokaklara dökülüp kürtitürk kardeştir demekle olmuyo.Ben kürdüm türk kardeşlerim var ama genel anlamda bir türk kürt kardeşliğine pek inanmıorum.ne karderşliğinizi gördük.Uğur kaymaz katledildiğinde nerdeydiniz.Bunun kürtlük türklükle bir ilgisi yok bu insan olmanın zorunlu kıldığı bir duyarlılıktır bence.Ben izmirdeyken ölen mehmetçikler için yürüdüm.Bunu yürekten yaptım.Bu ülkedeki ideolojik yapıyı,baskıyı kabullendiğim için değil sadece ve sadece bu sorunda hiçbir suçu olmayan o masum insanlar için yürüdüm bizim hakkımız gasp edildiği zaman türklerin hiçbir zaman sesi çıkmadı halbuki.....artık anlaşılmalı bu iş bombayla tüfekle çözülmez.Desteklemem ama pkk tüketilirse direkt dağa çıkarım.pkk yı tasvip etmiyorum ama herzaman da zulmün karşısındayım kürtlere yapılan baskılar artık son bulmalı biz türk değiliz türk gibi yaşamak zorunda da değiliz.Bu iş ya demokratik bir şekilde çözülür yada hep birlikte kullanılırız.YAŞASIN İNSANLIK.

mcardas
24.10.2008, 01:07
Kayitli ve aktif üyelerimize özel!

qualiteconnect
25.10.2008, 14:33
peki bu iş böyle olmaz oturup konuşalım diyenler neyi konuşacak çok merak ediyorum...

apel
27.10.2008, 14:36
soınuç alınmaya gidilirse evet

can4
28.10.2008, 10:13
arkadaslar guzel guzel kardes kardes yasamak varken savas niye bunu anlamiyorum yukarda kardesim magirus_deutz kardesim doru yazmis tayyip efendi oğlunu göndersin bakayım diye operasyona.
pkk lida insan askerde yani soylecegim neden anlar aglasin

alikac
28.10.2008, 19:43
yasak renkler
üç yasak renkle

Bendeniz69
28.10.2008, 23:51

lifteri
29.10.2008, 12:11
Çözüm bu değil yanlış

larouxx81
01.11.2008, 22:11
tasfiye olmaz ama büyük darbe alır.bubun çaresi abd bittigi anda veya pkk yı sattıgı anda pkk biter

Sêrxun
01.11.2008, 23:59
kimin amerikan usagi oldugu belidir

kurdo1990
02.11.2008, 14:05
savas hic bir sorunun cözüm deyil ...siz her zaman bir millet bir bayrak diyerek insanlari daglara cikmasni istiyorsunuz ...polis insanlari dövübte baris mi olacak ...siz önce kürt halkindan özür dileyin sonran deyin baris istiyorum ....
siz bu kafaylan hic bir zaman pkkyayi tafsiye edemesiniz
cumku kürt halkinin desteyi var...
kürtler kimligini istiyor ,kürt dilini istiyor...
siz kürtleri türk diye söylersen o zaman
olmaz bu ish ,erdogan dan AK Partiside kaybedecek dir....kürt sehirlerinde bunu iyi bilin
arkadaslar.......Türkiye,de KÜrt Sorunu var...DTP Kürt Partisidir.....
türkler kürtleri 85 yil dir inkar ediyor...biz de diyoruz artik yeter bu inkarar ve imhaya...
Biz Kardesligi istoyoruz..yani kürt kimligi ve dili medyasiylan..tv radyo...bu dur kardeslik.anlayin bizi.

EDI BES E

ushex88
02.11.2008, 23:22
bence Türk askeri yanlış hareket ediyor
o kadar dağları bombalıyor olmuyor o kadar uçak uçuyor ama yine şehit
oluyor demekki böle olmuyor ya güzelce barış yapaçaklar yada adam gibi
gidip ırak'a kadar gireçek hepsini temizleyeçek başka care yok

ozan61
03.11.2008, 10:31
valla millete faydası olacaksa olsun bence.

boraakgun
04.11.2008, 22:48

DOĞRU pkk LIDA (sözde) İNSAN AMA ÖLEN ASKERLER anaları babaları kardeşleri eşleri
ve pkk nın KURŞUNSIKTIĞI ufacık BEBELER insan değil haklısın kardeş pkk'lı İNSAN.

GUNEY77
27.12.2008, 20:40
Insanlik onuru Dünya'da yasayan her birey için geçerlidir.
Karsidakini insan olarak gormeyen zihniyet insanligini kaybetmistir.
Birisi baristan bahsediyor' birisi temizlemekten .
Baris Kazanacaktir.Baska yolu yok.
Bunu halk basaracaktir siyasiler degil.çocugumuz ölmesin diye sokaga çikin .Savasa hayir diye haykirin.!

antifem_k
05.01.2009, 16:50
çözüm burada değil, kürt hareketinin kendini meşru alanda ifade etmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır.

asıl çözüm ise sosyalizmde...

seyda021
25.01.2009, 22:52
Kürt halkının güveni sağlanmadıkça,demokratik açılımlar sağlanmadıkça dağa çıkışlar sürecektir,acı ama gerçek maalesef buKürt halkını yok sayarak hiç bir şey yapılamaz

aynen katılıyorum

umutcem
25.01.2009, 23:06
Yanlış Şekilde Hareket Ediliyor, Çözüm Bu Değil... Siyasi görüşlerim itibariyle iki tarafada uzağım. Ama bu sorunun bu şekilde çözüleceğini zannetmiyorum. Herşeyden önce zararı yine emekçi hallk görecek... Bence devlet Kürt halkının kimliğini tanır ve Kürtlerin kendisini ifade etmesine engel olmazsa bu gerginlikte savaşta biter... Ama sanırım devlet bunu istemiyor... Savaşlar rantlar için vardır çünkü... Üzülen ise iki tarfında anneleri oluyor. Devlet bunuda önemsemiyor. Askerlik yan gelip yatma yeri değil zaten. Başbakan öyle diyor... Onun oğlu gemisinde yan gelip yatıyormu çalışıyor sonuçta... Çalarak pardon alınteriyle parasını kazanıyor, birileri ölürken, kimin umrunda ki bu...