Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerika baskanlik seçimeri dünyamizi nasil etkiler
- Amerika Birleşik Devletleri, 4 Kasım 2008’de 55. Başkan ve Başkan
Yardımcılığı seçimlerini gerçekleştirecek.
- Bu seçimlerin dünyamiza neler kazandiracagini veya kaybettirecegini oylariniza sunuyorum.
bayerezber
28.09.2008, 15:57
Bu ticari krizden sonra ve Avrupa ülkelerinin daha çıkarcılıktan uzak bir ticari poilitika izleme isteklerinden sonra ABD nasıl olur ayrı bir soru.
eski politikalari yeni isimler altinda sürdürür... ABD değişmez bu gidişle:)
görüsleriniz için tesekkür ederim. Ben daha iyimse bir düsünce tasiyorum. Eger Obama
kazanirsa diger ülkelere ve insan haklarina daha saygili bir politika takip edecegini düsünüyorum.
çünkü kendisi ilk siyahi baskan adayi ve fakirligi bilen ve iç içe olmus biri ve bunun sorumlulugunu tasiyor.
Mccain ise tam anlamiyla dolar zengini is çevresinin temsilcisi ve Bush'tan daha hirsli bir aday.
barisa atilan her adim bir zaferdir bu önemsiz gözükse bile.
dünya daha büyük ir kaosa sürüklenir bence...ekonomisi yine kötü abdnin...seçim ardı yine bir gariban ülkeye saldırıp kaynaklarını kuruturlar...obama da mccainde aynı politikayı güdecek bence...abd güçlü ve dünyaya hakim politikasını...afganistan savaşından önce amerikanın ekonomisi çöktü...ırak savaşından öncede...yine ekonomi çökük...dünyayı büyük bir kaosa sürükleyecekler bence...
sancakbey38
30.09.2008, 01:31
bizim atasözlerimiz vardir..bu konuya cok uygun olanlari yazmak istedim.Ayni Tas Ayni Hamam.Amarika kim gelirse gelsin hep ayni kalir.ha birde gelen gideni aratir.Buda var yani..
eski politakalarını yeni isimler adı altında yeniden piyasaya sürer. bide üzerine ekonomisinin bozuk olması sebebiyle daha da karmaşık işlere kalkışır
mersinLi
01.10.2008, 00:33
bence degişen birşey olmaz.Sözde degişebilir ama özde hep aynı kalır.Boşuna 70 kuşagı bagırmamıs Go Home Amerika
amerika ekonomik olarak çöküşte bunun hırsını birisinden çıkartır ama obama gelirse yavaş yavaş oturur ekonomi çünkü siyeset nerdeyse ekonomi batar.ARKADAŞ
Hasan-Kenan
02.10.2008, 20:53
yeni secilecek olan sahista yahudi hicbirsey degismez amerikan politikasinda
valla amerikadaki bankalar birer birer batıyor ama umurlarında degil sanki, varsa yoksa ırak iran petrol olsunda onlara. dünyada kriz başgösteriyor ve pek düzelecege benzemiyor dolayısı ile biz de etkileniyoruz.
62-dersim
03.10.2008, 09:47
sivaslı sen nekadar iiyimser bir isansın sen ulusal kanalın dünküü portalını izledinmiii halaa bu abd denilen federal faşizmi savunuyorsunuz yaaaaaa bırkın bunlar bunlar bir koplodur ulusal birlikk bozuluyor futullah faşizmi kol geziyor ama bizimm baktıgımız konuyaa bah oke süper saolsın emegine saglık ardasım
yolcu2121
03.10.2008, 21:33
dünyanın yeni şerifi seçilecek
kahrolsunlar..
koçero_antiağa
04.10.2008, 00:22
sonuçta başkan değişti diye abd değişmeyecek.sadece obama ilk siyahi başkan olacak.önemi bu.
Absolut35
04.10.2008, 13:58
Dünyamızın sonunu değil de inşallah kendi sonunu getirir. Umarım Amerika da parçalanır böylece dünya da rahat bir nefes alır.
**Fatality**
05.10.2008, 11:23
hiç farketmez nasıl olsada gelecek olan başkandada savaşcılık ruhu vardır
bLueNight
06.10.2008, 09:46
Terörizme Savaş adı altında nerde çıkar sağlayacağı Ülke varsa oraya eL atacaktır.. Yıllardan bu yana yaptıkları şeyi bırakacaklarını hiç sanmıyorum
hasancol
08.10.2008, 20:12
bence secilecek kisiye bagli obama secilirse daha iyi seyler olur ama mc cain bush tanda beter bi politika izliyecege benziyo
gakgosum23sun
09.10.2008, 23:24
obama olursa bazı şeylerin değişeceğini umuyorum kendi de ezilen bi sınıftan geliyor çünkü mccain=bush..
umutlanmak
10.10.2008, 18:30
Amerkanın tarihi incelendiğinde Amerikan politikası dışında birşeyler yapmak isteyen Devlet başkanları bile öldürülmüştür,Amerika Dünya halkları için savaş,yoksulluk,sömürü ve kan demektir.Kahrolsun ABD Emperyalizmi ve Yerli İşbirlikçisi AKP
bozodaglarda
14.10.2008, 15:32
Amerika'nın evrensel politikası bellidir ve kim gelirse gelsin uluslararası politika birbirinin devamını izler.
obama alamaz çünkü yahdi değildir.izleyin şu zamana kadarki tüm başkanlar yahudi asıllıdır ve bu yüzden obama alamayacaktır.Ama kim gelirse gelsin dediğimi gibi politika ve olacaklar bellidir değişmeyecektir.
catlee24
15.10.2008, 15:22
eski politikalari yeni isimler altinda sürdürür.. zeten amerikanın poltikası bu dünyayı terörle dünyayı karıştırmak sonra kendi silahlarını dünyaya pazarlamak.yani köklü bi değişiklik olacağını sanmıyorum.
karesibeyi
15.10.2008, 15:28
Yıllarca yapılan amerikan seçimlerinde cumhuriyetçi parti gider demokrat parti gelir,demokrat parti gider cumhuriyetçi parti gelir.ama bu yıllar içerisinde amerikan emperyalizminin anlayışı partilere göre değişmez.amerikan emperyalizminin tek bir amacı vardır;varlığını devam ettirmek için daha fazla sömürü,işte bu yüzden hangisi gelirse gelsin eski politikalar değişmeyecektir.
bitlisli_18
16.10.2008, 06:01
Fazla etkilemez
Birleşik dünya baş teröristi Amerika aynen yola devam edicektir..
kan gözyaşı ve ölüm kazandıracak gördüğüm kadarıyla bu şıkta yok içlerinde
vedatyılmaz
20.10.2008, 19:17
yeni secilecek olan sahista yahudi hicbirsey degismez amerikan politikasinda
aynen katılıyorum
Onlar yapacaklarını yaparlar!
spiritcrusher_hg
22.10.2008, 18:52
ABD bence seçimlerden sonra Ortadoğuda ki açgözlülüğünü daha fazla artırır. Baştaki isim hiç farketmez baki olan politikalardır. Latin Amerika da olan gelişmeleri Ortadoğu ülkeleride görmesi lazım.
qualiteconnect
24.10.2008, 12:35
kriz yarattılar işte daha ne olsun ...doları fırlattılar ...
müslümanlar için iyi olmayacak hele obama seçilirse çok fena
ihtiyar12
16.11.2008, 20:07
abartıldığı ve beklenildiği kadar etklemez diye düşünüyordum kısmen haklı çıktığımı düünüyorum şimdilik
elbistano
17.11.2008, 00:08
degisen birsey olmaz ...
RogerMoore
17.11.2008, 13:31
1- küçük kontrol birlikleri dışında ıraktan çekilir.
2- afganistandaki asker sayısı arttırılır.
3- pakistandaki iç dengeler biribirleri ile çatıştırılıp düzeni sağlamak için bir kısım asker yerleştirilir.
4- iranı rahatsız etmek için pjak desteklenir.
5- türkiye pkk kartı kullanılarak kontrol altında tutulur.
6- kuzey ırak'a destek sürer ve bir kısım asker konuşlandırılmaya devam eder.
caferyucel
17.11.2008, 16:14
Borç aynı dert aynı haliyle fazla etkilemez sanmam
Evet arkadaslar bildigimiz gibi Obama artik baskan seçildi.
Peki Obamanin baskanligindan neler bekiyoruz.
Sahsi gorusum Obama daha çok ortada bir çizgi izleyecek. Herkes ile iyi geçinme politikasi
uygulamaya çalisacaktir. Buda onun verimsiz ve kisir bir poilitika sergileyip hatalar isleyecegine isaret ediyor.
antifem_k
05.01.2009, 17:21
hepsi aynı pisliğin tonları...
eski politikalar aynen devam eder
bir 2 hafta dünyda konuşulur
vB v3.8.1, ©2000-2009, Jelsoft Ent. Ltd.